Online Screen Recorder

Ο Raikkonen να γράψει 100 φορές, «πρέπει να είμαι καλύτερος στις κατατακτήριες»

0
Το αφεντικό της Ferrari, Maurizio Arrivabene κάλεσε τον Kimi Raikkonen να βελτιώσει τις εμφανίσεις του στις κατατακτήριες σε μελλοντικά GP, αφού ο Φιλανδός είχε και πάλι μια ταπεινή θέση στο grid στο Μονακό.

Ο Raikkonen δεν έχει κερδίσει τον ομόσταβλό του Sebastian Vettel μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, με μέσο όρο θέση στο grid 6,5 σε σύγκριση με την 2,8 για το γερμανό στους πρώτους έξι γύρους.

Στο Grand Prix του Μονακό, ο Raikkonen ήταν σχεδόν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Vettel στις κατατακτήριες, με τις Red Bull των Daniel Ricciardo και Kvyat να χωρίζουν τους δύο.

«Το πρόβλημα με τον Kimi είναι τα προκριματικά», δήλωσε ο Arrivabene.

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε ένα ορισμένο μέρος του αγώνα, είχε τον ίδιο ρυθμό όπως ο Sebastian.

«Έτσι, αν βελτιωθεί στις κατατακτήριες τότε δε θα έχει κανένα πρόβλημα σε έναν αγώνα, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Kimi σε αγώνα είναι σούπερ και μπορεί να κάνει μια καλή δουλειά.

«Αν είναι να του δώσω κάποια εργασία τότε θα πρέπει να γράψει 100 φορές, «πρέπει να είμαι καλύτερος στις κατατακτήριες».

Ο Arrivabene παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η Ferrari στο σύνολό της πρέπει ανεβάσει τον πήχη στα προκριματικά.

«Από την αρχή του έτους, καθώς επίσης και το περασμένο έτος, η Mercedes είναι πολύ γρήγορη στις κατατακτήριες», είπε.

«Αυτό είναι μια ένδειξη για μας σχετικά με το πού να εστιάσουμε την προσοχή μας για το μέλλον. Αν πρόκειται να ξεκινήσεις σε μια καλή θέση στο grid τότε και ο αγώνας θα είναι ευκολότερος.

«Όταν έχεις αέρα μπροστά, και όχι τους άλλους ανταγωνιστές, είναι καλό για εσένα και τα ελαστικά, γιατί αν είσαι πολύ κοντά σε άλλο ανταγωνιστή η φθορά των ελαστικών ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

«Έτσι, για εμάς είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε.»







Πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !