Online Screen Recorder

Report Αγώνα – GP Μαλαισίας

0
Ο Sebastian Vettel πήρε την πρώτη νίκη του για τη Ferrari στο Grand Prix της Μαλαισίας και την πρώτη για την ομάδα σε 35 αγώνες μετά την ήττα της Mercedes σε μια μάχη της φθορά των ελαστικών και της στρατηγική με τη ζέστη της Sepang.

Ο Vettel έμεινε έξω κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου αυτοκινήτου ασφαλείας και πήρε το προβάδισμα, πριν από τη διαχείριση της διαφοράς του με τον Lewis Hamilton και τον Nico Rosberg.

Αυτό σηματοδότησε την πρώτη νίκη της Ferrari από το 2013 και το Ισπανικό Grand Prix, και ήταν η πρώτη του Vettel από τότε που πήρε τη νίκη στο φινάλε εκείνου του έτους στο Ιντερλάγκος.

Ο Hamilton από την pole εκκίνησε καλά στην αρχή για να διατηρήσει το πλεονέκτημά του, ενώ ο Vettel κράτησε τον Rosberg στο κόλπο μετά από κάποια μικρή επαφή στη στροφή 1.

Σε ό, τι θα μπορούσε να αποδειχθεί μια κρίσιμη απόφαση, ο Vettel και η Ferrari συνέχισαν στην πίστα, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας αναπτύχθηκε για το τετακέ που είχε ο Marcus Ericsson.

Ενώ οι Hamilton και Rosberg μπήκανε στα πιτ για σκληρά ελαστικά, ο Vettel έμεινε έξω μέχρι τον 17ο γύρο, όταν έβαλε και πάλι τα μεσαία, πριν κυνηγήσει και περάσει το ζευγάρι.

Η Mercedes ανταποκρίθηκε στον Vettel από με διάσπαση της στρατηγικής κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των pit-stop, βάζοντας στον Hamilton μεσαία και στον Rosberg σκληρά.

Ο Vettel έκανε τη δεύτερη στάση του με 14 γύρους να απομένουν, βαζοντας σκληρά για το υποχρεωτικό κομμάτι του και πάλι μπροστά από τον Rosberg, ο οποίος σύντομα άλλαξε σε πιο φρέσκα ελαστικά.

Ο Vettel δεόντως πήρε και πάλι το προβάδισμα του αγώνα, όταν ο Hamilton μπήκε στα πιτ για την τελευταία φορά που είδε τον Βρετανό να βάζει ένα άλλο σετ των σκληρών ελαστικών, προς μεγάλη απογοήτευση του.

Ο Hamilton ήλπιζε να βάλει και πάλι μεσαία, αλλά δεν είχε ένα φρέσκο σετ διαθέσιμο.

Ο μηχανικός του Hamilton του είπε ότι ήταν στο στόχο για να πιάσει τον Vettel με πέντε γύρους να απομένουν, αλλά ο οδηγός της Ferrari ήλεγχε το ρυθμό του για να πάρει την καρό σημαία.

Ο Raikkonen έκανε μια ισχυρή ανάκαμψη στην τέταρτη, μετά τον εξαναγκασμό σε μία πρώιμη στάση όταν η Sauber του Felipe Nasr ακούμπησε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και προκάλεσε κλατάρισμα.

Οι Williams κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση, με τον Valtteri Bottas να περνάει από την εξωτερικ’η τον Massa στην υψηλής ταχύτητας στροφή 5 αργά στον αγώνα.

Ο Max Verstappen νίκησε την Toro Rosso του ομόσταυλου του Carlos Sainz Jr. στην έβδομη θέση, ενώ η Red Bull, με τους Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat ολοκλήρωσε τις βαθμολογούμενες θέσεις , με τον τελευταίο να επιζεί μιας επαφής με τη Force India του Nico Hulkenberg.

Η Lotus οδηγός του Romain Grosjean διέσχισε τη γραμμή στην 11η θέση, έχοντας επαφή σε ένα δραματικό γύρισμα με τον Sergio Pérez, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε μια 10-δευτερολέπτων ποινή.

Το ζευγάρι χωρίστηκε από τον Nasr, ο οποίος είχε ένα ήσυχο αγώνα μετά το χτύπημα στον Raikkonen στα πρώτα στάδια.

Ο Hulkenberg έπεσε πίσω στη 14η μετά από την τιμωρία για τη σύγκρουση του με τον Kvyat, ενώ η Manor Marussia με τον Roberto Merhi ήταν ο τελευταίος που τερμάτισε, τρεις γύρους κάτω.

Οι Fernando Alonso και Jenson Button της McLaren-Honda έτρεχαν σε βαθμολογούμενες θέσεις νωρίς, αλλά και οι δύο τελικά αναγκάστηκαν να αποσυρθούν λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο Pastor Maldonado ήταν ένας ακόμα που εγκατάλειψε νωρίς στη δεύτερη Lotus.

Ο Will Stevens δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει για δεύτερο αγώνα στη σειρά, με τη Manor να παραλείπει να διορθώσει το πρόβλημα στο σύστημα καυσίμου που τον εμπόδισε να λάβει μέρος στις κατατακτήριες.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα :

# 
Οδηγός
Ομάδα
Χρόνος
1.
 S. Vettel
Ferrari
1:41:05.793
2.
 L. Hamilton
Mercedes
+8.569
3.
 N. Rosberg
Mercedes
+12.310
4.
 K. Raikkonen
Ferrari
+53.822
5.
 V. Bottas
Williams
+1:10.409
6.
 F. Massa
Williams
+1:13.586
7.
 M. Verstappen
Toro Rosso
+1:39.085
8.
 C. Sainz Jr.
Toro Rosso
+1 γύρος
9.
 D. Kvyat
Red Bull
+1 γύρος
10.
 D. Ricciardo
Red Bull
+1 γύρος
11.
 R. Grosjean
Lotus
+1 γύρος
12.
 F. Nasr
Sauber
+1 γύρος
13.
 S. Perez
Force India
+1 γύρος
14.
 N. Hulkenberg
Force India
+1 γύρος
15.
 R. Merhi
Manor
+3 γύροι

Δεν τερμάτισαν


16.
 P. Maldonado
Lotus
+9 γύροι
17.
 J. Button
McLaren
+15 γύροι
18.
 F. Alonso
McLaren
+35 γύροι
19.
 M. Ericsson
Sauber
+53 γύροι
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !