Online Screen Recorder

To πρώτο αυτοκίνητο των 1.000 Κιλοβάτ!

0
Η σουηδική Koenigsegg παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης το πρώτο αυτοκίνητο με ισχύ ενός Μεγαβάτ, δηλαδή 1.000 Κιλοβάτ ή 1.360 ίππων. Το Agera One:1 αποτελεί σύμφωνα με την Koenigsegg το γρηγορότερο μοντέλο με πινακίδες κυκλοφορίας στον κόσμο και ζυγίζει μόλις 1.360 κιλά. Δηλαδή κάθε ίππος και ακριβώς ένα κιλό! Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, στη McLaren P1 αναλογούν 1,60 κιλά ανά ίππο, στην Porsche 918 Spyder 1,84 και στη Lamborghini Huracan 2,33 κιλά ανά ίππο. Μόνον στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 συναντούμε καλύτερες αναλογίες, για παράδειγμα σε μία Φόρμουλα 1 της Renault του 2012 αναλογούσαν μόλις 0,89 κιλά ανά ίππο!

Η Koenigsegg κρατά προς τα παρόν κλειστά τα χαρτιά της, όσον αφορά στις επιδόσεις και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της. Ισχυρίζεται ωστόσο, ότι το One:1 αποτελεί το γρηγορότερο ομολογκαρισμένο μοντέλο στον κόσμο, με την τελική του ταχύτητα να υπερβαίνει τα 440 χλμ./ώρα.
Πάντως η προτεραιότητα δεν δόθηκε στην τελική ταχύτητα, αλλά σε όσον το δυνατόν γρηγορότερους γύρους στην πίστα, για τους οποίους είναι απαραίτητα τα κατάλληλα ελαστικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα ειδικά ελαστικά του One:1 αντέχουν σε δυνάμεις έως 2 g στις στροφές, ενώ προβλέπονται ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, που πιέζουν με βάρος 610 κιλών το αμάξωμα στον δρόμο, όταν κινείται με 260 χλμ./ώρα. Οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες σε ύψος και τα ελατήρια και τα αμορτισέρ ρυθμίζονται ως προς την σκληρότητά τους.

Ο οδηγός μπορεί να προχωρήσει σε ρυθμίσεις του κόκπιτ με εφαρμογές από το Smartphone, ενώ με τον ίδιο τρόπο ενημερώνεται και για τους χρόνους που πετυχαίνει στην πίστα.

Με το One:1 γιορτάζει η σουηδική μάρκα Koenigsegg δύο δεκαετίες ζωής, καθώς ιδρύθηκε στις 12 Αυγούστου 1994 από τον τότε 22χρονο Christian von Koenigsegg. Ο τελευταίος ήθελε να φτιάξει ένα δικό του σπορ μοντέλο με κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα και με σκληρή, αφαιρούμενη οροφή (Hardtop). Ο Koenigsegg έδινε επίσης σημασία στον τοξοειδή σχεδιασμό του μπροστινού παρμπρίζ για καλύτερη ορατότητα και αεροδυναμική. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το μοντέλο CC8S, πάνω στα γονίδια του οποίου βασίζονται τα επόμενα αυτοκίνητα της Koenigsegg, δηλαδή το Agera R των 1.140 ίππων και το Agera S με 1.030 άλογα.

Οι Σουηδοί αρνούνται να αποκαλύψουν την τιμή του πανίσχυρου μοντέλου τους. Έτσι και αλλιώς, έχει μικρή σημασία, καθώς και τα έξι One:1 που θα κατασκευαστούν συνολικά, έχουν προπωληθεί ήδη! Αυτές είναι δουλειές!



πηγη
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !