Online Screen Recorder

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe: Η κορυφή της πυραμίδας!

0
Τη Νέα Υόρκη και την Έκθεση Αυτοκινήτου της αμερικανικής μητρόπολης επέλεξε η Mercedes-Benz για την παγκόσμια παρουσίαση της κορυφαίας έκδοσης της S-Class Coupe, τον Απρίλιο. Η S 63 AMG Coupe είναι ένα πολυτελές σπορ coupe με κινητήρα V8 biturbo 5,5 λίτρων και 585 ίππων.

Η θηριώδης μονάδα ισχύος συναρμολογείται χειροποίητα στον πάγκο κινητήρων του οίκου AMG, στο Affalterbach της Γερμανίας, και φέρει ειδική μεταλλική πλακέτα που γράφει το όνομα του εξειδικευμένου μηχανικού που έχει αναλάβει την κατασκευή του κινητήρα από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Σε σχέση με τον οκτακύλινδρο πρόγονό του στην CL 63 AMG, αυτός ο κινητήρας αποδίδει 41 ίππους και 100 Nm ροπής περισσότερο. Παρά τα 5.500 κ.εκ., τους 585 ίππους και τα 900 Nm ροπής, προερχόμενος από την οικογένεια BlueDIRECT ο κινητήρας πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, η μέση κατανάλωσή του περιορίζεται κάτω από τα 9 λίτρα / 100 χλμ. Εδώ επιδρά και το σύστημα απενεργοποίησης / ενεργοποίησης του κινητήρα, ECO start/stop.

Συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων AMG Speedshift MCT 7 σχέσεων, με το οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: C (Controlled Efficiency, για οικονομική ήπια κίνηση), S (Sport, για επιδόσεις) and M (Manual, για την επιλογή ταχυτήτων). Με κάθε διαφορετική ρύθμιση, μέσω του ελέγχου των καυσαερίων, η εξάτμιση απελευθερώνει και διαφορετικό ήχο!

Οι επιδόσεις της S 63 AMG Coupe, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9-4,3 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ισχύος του κινητήρα. Είναι αποτέλεσμα και της ευρείας χρήσης ελαφρών υλικών, που κρατούν την αναλογία κιλών / ίππο στα 3,41 κιλά.

Με την τοποθέτηση ελαφρύτερης μπαταρίας ιόντων-λιθίου, με τη χρήση αλουμινίου σε όλο το αμάξωμα και στο εμπρός μέρος του δαπέδου, καθώς και με ελαφρύτερες ζάντες της AMG, το βάρος του γερμανικού αυτοκινήτου περιορίστηκε κατά 65 κιλά.

Για την πέδηση της S 63 AMG Coupe χρησιμοποιούνται υψηλής απόδοσης δισκόφρενα και δαγκάνες, ωστόσο για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο -προαιρετικά- και σύστημα κεραμικών φρένων, από ανθρακονήματα. Το όλο σύστημα πέδησης είναι 20% ελαφρύτερο, μειώνοντας έτσι την αρνητική επίδραση της μη αναρτώμενης μάζας του.

Το ίδιο επιτυγχάνουν και οι ελαφρύτερου κράματος ζάντες 19 ιντσών, με ειδικό σχέδιο και χρώμα, που φέρουν ελαστικά 255/45 εμπρός και 285/40 πίσω. Προαιρετικά δίνεται και η δυνατότητα τοποθέτησης ζαντών 20 ιντσών.

Το μεγάλο γερμανικό coupe, πισωκίνητο φυσικά, συνοδεύεται από σπορ ανάρτηση τεχνολογίας Magic Body Control και από το «Curve Tilting». Η ανάρτηση «βλέπει» το δρόμο από μια κάμερα στο ρύγχος, που εξετάζει την επερχόμενη στροφή 15 μέτρα νωρίτερα, καθώς και από έναν ειδικό σένσορα μετατοπίσεων βάρους.

«Διαβάζοντας» το δρόμο, στη συνέχεια, μέσω υδραυλικών κυλίνδρων ρυθμίζει αυτόνομα την απόκριση του ελατηρίου της ανάρτησης κάθε τροχού με αποτέλεσμα οι κλίσεις στις στροφές να γίνονται με τρόπο αντίστοιχο μιας μοτοσικλέτας.

Η αεροδυναμική της S 63 AMG Coupe κυριαρχείται όχι μόνο από τον διαχύτη στο πίσω μέρος αλλά και από την πτέρυγα κάτω από την γρίλια. Πρόκειται για μια κανονική πτέρυγα, προερχόμενη από τους αγώνες, η οποία και παράγει αρνητική άντωση για τη σταθερότητα του εμπρός μέρους και κατευθύνει καλύτερα τη ροή του αέρα προς τους αεραγωγούς πάνω και κάτω της.

Το εσωτερικό, σε σχέση με τις απλές S-Class Coupe, περιλαμβάνει ειδικά εξελιγμένα σπορ καθίσματα της AMG, ειδικό δέρμα nappa, το σήμα της AMG στα τέσσερα προσκέφαλα, στο υποβραχιόνιο, στην κονσόλα και στο νέο τιμόνι τριών ακτινών.

Νέοι και πιο εύχρηστοι είναι οι μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχύτητας πίσω από το τιμόνι, καθώς και η οθόνη TFT της AMG που έχει αντικαταστήσει τα αναλογικά όργανα. Τέλος, τα συστήματα ψυχαγωγίας, το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο και το σύστημα πλοήγησης, όλα ελέγχονται μέσω ενός νέου pad αφής, εμπρός από το υποβραχιόνιο.



















ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !