Online Screen Recorder

GP Αυστραλίας: Αποκλείστηκε ο Ricciardo!!

0

Πέρασαν πολλές ώρες -πάνω από πέντε- από τη στιγμή που έπεσε η καρό σημαία στην Αυστραλία, μέχρι εκείνη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του αγώνα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Daniel Ricciardo πανηγύρισε με την ψυχή του τη 2η θέση που πήρε στον αγώνα της πατρίδας του μπροστά σε 100.000 και πλέον συμπατριώτες του που τον αποθέωσαν.

Πρώτες πρωϊνές ώρες Δευτέρας (17/3) πια στην Αυστραλία, ο Ricciardo ενημερώθηκε ότι αποκλείστηκε από τον αγώνα για παρατυπία στο μονοθέσιο του. Γνώριζε ότι βρισκόταν υπό διερεύνηση, αλλά ίσως να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός έφορος, Jo Bauer ανέφερε πως το μονοθέσιο του Αυστραλού παραβίασε το όριο ροής καυσίμου σε αρκετές περιπτώσεις. «Κατά τη διάρκεια του αγώνα το μονοθέσιο με το Νο3 ξεπερνούσε σε σταθερή βάση το μέγιστο επιτρεπτό όριο ροής καυσίμου», έγραψε χαρακτηριστικά στην αναφορά του ο Bauer.

Βάσει των νέων κανονισμών η ροή καυσίμου στον κινητήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 κιλά την ώρα. Ξεπερνώντας το εν λόγω όριο μπορεί κάποιος να κερδίσει σε απόδοση.

Οι αγωνοδίκες κάλεσαν τους ιθύνοντες της ομάδας ζητώντας τους εξηγήσεις και αφού μελέτησαν προσεκτικά τα στοιχεία που είχαν, αποφάσισαν να αποκλείσουν τον Ricciardo από τον αγώνα. Η Red Bull θεωρεί άδικη την τιμωρία και για τον λόγο αυτό θα ασκήσει έφεση.

Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τα αποτελέσματα του αγώνα, με όλους όσοι τερμάτισαν πίσω από τον Aυστραλό πιλότο της Red Bull να κερδίζουν από μια θέση. Αυτό σημαίνει ότι στο βάθρο έχουμε πλέον δύο McLaren, με τον Magnussen να είναι 2ος και τον Button να ανεβαίνει στην 3η.

Δείτε πως διαμορφώνεται η τελική κατάταξη του πρώτου αγώνα της χρονιάς μετά από αυτήν την εξέλιξη, καθώς επίσης και την βαθμολογία οδηγών - κατασκευαστών.

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !