Online Screen Recorder

GP Μαλαισίας FP2: Πατείς με, πατώ σε

0

Με μια Mercedes στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, ολοκληρώθηκε η 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Μαλαισίας, καθώς ο Nico Rosberg σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στη Sepang. Ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα στους οδηγούς ήταν πολύ μικρές με λιγότερα από 4 δέκατα του δευτερολέπτου να χωρίζουν τους 7 πρώτους και την πρώτη 5άδα να είναι μέσα σε 2 δέκατα του δευτερολέπτου.


Η πίστα στη Sepang παρέμεινε στεγνή και για τη 2η περίοδο και έτσι οι οδηγοί και οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους. Όπως συνηθίζεται στις απογευματινές περιόδους της

Παρασκευής, η πλειονότητα των οδηγών πρώτα βγήκε με τη σκληρή γόμα των ελαστικών της Pirelli και μετά για λίγους γύρους με φρέσκα μεσαία ελαστικά, με τα οποία σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους. Ύστερα, ήρθε η ώρα για την προσομοίωση αγώνα, με τους οδηγούς να κάνουν πολλούς συνεχόμενους γύρους με τα μονοθέσια φορτωμένα με καύσιμα έτσι ώστε να αξιολογηθεί η φθορά των ελαστικών.


Το ταχύτερο πέρασμα σημειώθηκε από τον Nico Rosberg, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά ο Kimi Raikkonen, που και σε αυτήν την περίοδο ήταν ταχύτερος από τον Fernando Alonso, βρέθηκε πάρα πολύ κοντά του. Ο καλύτερος χρόνος του Φινλανδού της Ferrari ήταν μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από του Rosberg. Πολύ κοντά τους όμως βρέθηκε και ο Sebastian Vettel με τη Red Bull, με τον πρωταθλητή να σταματά μόνο 26 χιλιοστά πίσω από τον Raikkonen.


Πάλι σε χιλιοστά μετριούνται οι διαφορές και όσων ακολουθούν. Ο Lewis Hamilton στην 4η θέση ήταν 81 χιλιοστά πιο αργός από τον Vettel. Ο Fernando Alonso στην 5η θέση 52 χιλιοστά από τον Hamilton. Ο Massa στην 6η θέση 6 χιλιοστά από τον Alonso.


Αν αυτές οι διαφορές αντιστοιχούν και στον αγωνιστικό τους ρυθμό, περιμένουμε ιδιαίτερα αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα, αν και σε αυτόν τον τομέα τα stint των οδηγών της Mercedes έδειξαν ότι μάλλον έχουν το πάνω χέρι για την Κυριακή.


Δεν κατάφεραν όμως και οι 22 οδηγοί να βγουν στην πίστα. Λόγω προβλημάτων στα μονοθέσια της Lotus και της Caterham, οι Pastor Maldonado και Kamui Kobayashi παρακολούθησαν ολόκληρη την περίοδο από τις οθόνες στα γκαράζ τους. Για τη Lotus η κατάσταση ήταν ακόμα πιο δύσκολη καθώς ο Grosjean αντιμετώπισε δύο φορές πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και έκανε μόνο 14 γύρους, σημειώνοντας τον 14ο χρόνο.


Υπάρχει άλλη μία περίοδος ελεύθερων δοκιμών, που θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου (7:00 ώρα Ελλάδας)

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !