Online Screen Recorder

Σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ

0
Η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, ενώ όπως μετέδωσαν το γαλλικό και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έχει πέσει σε κώμα.

Ο 44χρονος Γερμανός, που έχει στεφθεί πρωταθλητής στη F1 επτά φορές, φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την πτώση του πάνω σε βράχο, με το κεφάλι.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε, ενώ έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σουμάχερ διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Το βράδυ της Κυριακής η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και στο νοσοκομείο κλήθηκε εσπευσμένα ο διάσημος νευροχειρουργός Gerard Saillant.

ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Γεννημένος το 1969 σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Κολωνία, ο Μίκαελ Σουμάχερ έδειξε το πάθος του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό από τα παιδικά του χρόνια. Σε ηλικία 4 ετών έμαθε να οδηγεί αυτοκινητάκια go-kart, αλλά παρά την εμφανή κλίση που είχε οι γονείς τους δεν τον παρότρυναν να γίνει πιλότος αγώνων. «Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια είναι πως είχα την ελευθερία να διαλέξω ποιόν δρόμο θα ακολουθήσω στη ζωή μου και είχα πάντα την υποστήριξη των γονιών μου», είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 1991 και 12 μήνες αργότερα κέρδισε το πρώτο του Grand Prix με την ομάδα της Benetton. Στην πρώτη του σεζόν κατετάγη 3ος, αλλά στη συνέχεια κατέκτησε την κορυφή και το όνομα του έγινε θρύλος!

Το 1995 άφησε τη Benetton για να υπογράψει ένα αυτοκρατορικό συμβόλαιο με τη Ferrari, η οποία μέχρι είχε μείνει χωρίς τίτλο για 20 ολόκληρα χρόνια. Φορώντας τα «κόκκινα», ο Σουμάχερ σάρωσε τους τίτλους και έδωσε στη Ferrari την αίγλη που τόσα χρόνια λαχταρούσε.

ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε επάξια το θαυμασμό και το σεβασμό όλων. «Ανέβασε τον πήχυ εκεί που δύσκολα μπορεί να τον φθάσει οποιοσδήποτε», είχε δηλώσει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ζακ Βιλνέβ, αναγνωρίζοντας την ποιότητα του Γερμανού πιλότου.
Μετά το 2006, όταν αποσύρθηκε οριστικά από τις πίστες της F1, ο Μίκαελ Σουμάχερ ασχολήθηκε με πολλές φιλανθρωπικές εκστρατείες, ενισχύοντας οικονομικά την ανέγερση σχολείων στη Σενεγάλη και τη Βοσνία, καθώς και τα ιδρύματα για παιδιά στο Περού. Εκτιμάται πως οι δωρεές του ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ απέκτησε δύο παιδιά με την Κορίνα Μπετς, την οποία νυμφεύθηκε τον Αύγουστο του 1995. Η Τζίνα-Μαρία γεννήθηκε το 1997 και δύο χρόνια αργότερα ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Μικ. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Σουμάχερ ζούσε σε μία πολυτελή έπαυλη στην Ελβετία

ΠΗΓΗ
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !