Online Screen Recorder

Κέντρο πληροφόρησης για την οδική ασφάλεια στην Αθήνα

0

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών του δρόμου, δημιουργώντας στην καρδιά της Αθήνας, έναν ευχάριστο χώρο, εύκολα προσβάσιμο σε όλους, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Είναι το πρώτο ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Κε.Π.Ο.Α.) που ανοίγει το Ινστιτούτο στο Ν. Αττικής, στη Στοά του Βιβλίου, μετά από την ευγενική παραχώρηση του χώρου από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, σε αναγνώριση του έργου του Ινστιτούτου και προβολή του σκοπού του, στοχεύοντας στην έγκυρη και σαφή πληροφόρηση.

Το Ινστιτούτο στην προσπάθειά του αυτή, σας θέλει δίπλα του και σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Κε.Π.Ο.Α. που θα γίνουν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:30 μ.μ. στο χώρο της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από το Γενικό Γραμματέα Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Καθηγητή κ. Ι. Παρασκευόπουλο και το Μέλος Δ.Σ. Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Διευθυντή της Στοάς του Βιβλίου κ. Δ. Κακαβελάκη.

Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά θα παρουσιάσει το στόχο του Κε.Π.Ο.Α., που φιλοδοξεί να αποτελέσει κομβικό σημείο αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των Μελών της Συμμαχίας για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» θα κάνουν δηλώσεις για το ρόλο τους στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.

Παράλληλα θα επιδοθεί στο Ινστιτούτο από την TÜV Austria Hellas το πιστοποιητικό ISO 39001 που αφορά στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης για την Οδική Ασφάλεια (Road Safety Management System), στη διαμόρφωση του οποίου το Ινστιτούτο είχε καθοριστικό ρόλο διεθνώς.

Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο θα λάβει τις πιστοποιήσεις κατά ISO 9001, ISO 14001, ISO 29990 που αφορούν στη διαχείριση ποιότητας, την περιβαλλοντική διαχείριση και την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αντίστοιχα.
 
Σχετικά με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα.
Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.

Το Ινστιτούτο αποτελεί ενεργό Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Συμβουλευτικό Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UN ECOSOC Consultative Status) και συνεργάζεται με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο ζήτημα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων. Το Ι.Ο.ΑΣ. έχει τιμηθεί με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το έργο του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, 6984111206, www.ioas.gr.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !