Online Screen Recorder

Το ChromeOS της Google συνεχίζει να εξελίσσεται

0

Το ChromeOS της Google συνεχίζει να εξελίσσεται 

Ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού συστήματος από την Google με το όνομα ChromeOS έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, δίνοντας πλέον πολλές δυνατότητες στους χρήστες.

Πρόσφατα η Google κατάφερε να ενσωματώσει στο νέο λειτουργικό το Google Play καθώς και 100GB σκληρό δίσκο στο cloud δίκτυο της, εντελώς δωρεάν. Για όποιον επιθυμεί να «πειραματιστεί» με το ChromeOS, η Google δημιούργησε ένα ανοιχτό, συγγενικό, λειτουργικό σύστημα με την ονομασία ChromiumOS.

Η Google έχει ξοδέψει πολύ χρόνο στο σχεδιασμό του νέου περιβάλλοντος και όπως φαίνεται οι προσπάθειές της αποδίδουν καρπούς. Πλέον δίνεται, ξεκάθαρα, η αίσθηση ενός προσωπικού υπολογιστή, σε αντίθεση με την αίσθηση ενός «απλού» browser. Η επιφάνεια εργασίας να αποτελείται από μία εικόνα φόντου επιλεγμένη από το χρήστη και μία γραμμή εργασιών στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης που περιέχει την ώρα, το σήμα της σύνδεσης στο Internet και μία φωτογραφία του χρήστη που είναι συνδεδεμένος την εκάστοτε στιγμή.

Στο κάτω αριστερά μέρος της επιφάνειας εργασίας βρίσκεται μια μπάρα συντομεύσεων ενώ στο κέντρο της οθόνης θα βρίσκονται τοποθετημένες οι εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή δίνοντας μια αίσθηση mobile συσκευής.

Σύμφωνα με το CΝΕΤ που δοκίμασε το ChromeOS, ο χρόνος που χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος να λειτουργεί το νέο λειτουργικό είναι περίπου 30-60 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή απαιτείται για να γίνει συγχρονισμός με τα δεδομένα ρυθμίσεις που έχει ο κάθε χρήστης στον Google λογαριασμό του. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη εκμάθηση του ούτε περαιτέρω ρυθμίσεις, κάτι που είναι άκρως εντυπωσιακό, ειδικά για ένα τόσο καινούριο λειτουργικό.

Όπως καταλήγουν οι σχολιαστές του CNET, το λειτουργικό της Google έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου όσον αφορά τη φιλικότητα προς τον χρήστη, την υποστήριξη πολλών γνωστών τύπων αρχείων όπως pdf, ppt, doc, zip, xls και rar και την ταχύτητα του συστήματος.

Αν και δεν υποστηρίζονται εφαρμογές, με την τυπική έννοια του όρου τουλάχιστον, η υποστήριξη αρκετών ειδών web-based εφαρμογών, ακόμα και παιχνίδια (μέσω HTML5) κρίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα, ενώ βέβαια ο διαρκής συγχρονισμός επιτρέπει την πρόσβαση των αρχείων από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όσο η Google συνεχίζει να υποστηρίζει και να εξελίσσει το συγκεκριμένο project τόσο καλύτερο θα γίνεται και ίσως κάποια στιγμή, σύντομα, να είναι έτοιμο για το ευρύ κοινό.

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !