Online Screen Recorder

Awoken και Poteza: Ανανεωμένα τα δυο υπερπλήρη σετ εικονιδίων [+2 ακόμα κλασσικά σετ]

0


Δυο από τα πιο ωραία σετ εικονιδίων ανανεωμένα, με προσθήκες και βελτιώσεις για να φρεσκάρετε το desktop σας.
Το σετ AWOKEN είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή σετ,με τις συνεχείς ανανεώσεις τους καλύπτουν οποιαδήποτε νέα εφαρμογή προκύπτει και είναι μακράν ένα από τα καλύτερα και πιο πλήρη σετ εικονιδίων που υπάρχουν.
Όμορφα, πεντακάθαρα και μονόχρωμα “γράφουν” υπέροχα και δεν έχουν αυτή τη χρωματική πανδαισία που έχουν άλλα σετ εικονιδίων.
Σαν βασικές αποχρώσεις έχουν μια του γκρι, μια μαύρη (dark) και μια άσπρη (white), μα έχουν προστεθεί και άλλες αποχρώσεις, μα πάντα μονόχρωμα.
Αυτό δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζονται με το θέμα εμφάνισης του desktop σας, αναλόγως αν είναι σκούρο η φωτεινό (το πάνελ), επιλέγοντας και το αντίστοιχο σετ (dark η light), ενώ το αυθεντικό σετ Awoken, είναι μια γκρι απόχρωση που ταιριάζει στα περισσότερα θέματα εμφάνισης.
Έχει επιλογές για αρκετά διαφορετικά σετ φακέλων, όπως και τα βασικά εικονίδια, όπως αυτό του /home, thrash, κομπιούτερ, κλπ, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε εσείς ποια θα είναι,καθώς φυσικά και την απόχρωση τους.
Δημιουργός τους είναι ο Alecieve και εκτός από Gnome (μα μπαίνουν και άλλα περιβάλλοντα όπως, πχ: XFCE, LXDE, κλπ) είναι διαθέσιμα και για KDE.
Το Potenza, είναι ένα νεότερο σετ, με πολυχρωμία εικονίδια, καλοσχεδιασμένα με στρογγυλεμένες γωνίες και ευδιάκριτα σχέδια, τ’ οποίο έχει αρχίσει να γίνει δημοφιλές το τελευταίο διάστημα. Και αυτό έχει μια μεγαλη γκάμα από εικονίδια (όχι όσα τα Awoken) που καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών.
Δημιουργός τους ο BompadreAlessandro.
Ακόμα, στο τέλος της παρουσίασης αυτών των δυο, υπάρχουν και δυο ακόμα πιο κλασσικά σετ εικονιδίων, τα: AppleMentary-Icons και Tina.
Να τα δούμε ένα-ένα, από που μπορείτε να τα κατεβάσετε, μα και πως στο σετ Awoken, μπορείτε να επιλέξετε την απόχρωση που θέλετε, όπως και τα βασικά εικονίδια.
Για να εγκαταστήσετε και επιλέξετε κάποιο θέμα, εικονίδια, κλπ, δείτε τις σχετικές οδηγίες.

1. POTENZA ICON SET


Αυτό έχει και ετοιμο DEB πακέτο αν θέλετε (διπλό κλικ επάνω του μόλις κατέβει, για να τα εγκαταστήσετε), για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, καθώς φυσικά και το συνηθισμένο πακέτο για την κλασσική εγκατάσταση.

2. ΑWΟΚΕΝ ICON SET


Αν και διαθέτει αποθετηριο η έκδοση αυτή, είναι beta και ανακοινώθηκε σχετικά πρόσφατα (26 Δεκ. 2012) και έτσι δεν έχει περάσει ακόμα στα αποθετήρια (του Ubuntu και συνεπώς και των παράγωγων διανομών).
Έτσι πρέπει να τα κατεβάσετε (γκρι, μαύρα & άσπρα, αντίστοιχα):




ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε εγκαταστήσει την προηγούμενη έκδοση μέσω αποθετηρίου (όπως έχουμε πει), τότε θα χρειαστεί προηγουμένως να τα διαγράψετε.
Αυτό μπορείτε να το κάνετε στα γρήγορα, δίνοντας την παρακάτω εντολή στο τερματικό σας:
sudo rm -rf /usr/share/icons/AwOken*
Καλό θα ήταν αυτά τα σετ, επειδή είναι ακόμα beta, να τα βάλετε στον προσωπικό σας φάκελο (/home), όπως λέμε στο link πιο πάνω, αν δεν ξέρετε.
Στη συνέχεια, μπορείτε να τα παραμετροποιήσετε στα γούστα σας, καθώς εκτός από τις διαφορετικές μονόχρωμες αποχρώσεις, έχει αρκετά εναλλακτικά εικονίδια, για το κάθε τι.
Η παραμετροποίηση τους είναι απλούστατη και γίνεται μέσα από γραφικό περιβάλλον, με δυο τρόπους:
(Αυτό αν θέλετε βέβαια, καθώς μπορείτε να το αφήσετε και έτσι όπως είναι από προεπιλογή το σετ)
1. Ανοίξτε τον φάκελο με το σετ που κατεβάσατε, αφού πρώτα τον έχετε μετακινήσει στον προσωπικό σας φάκελο (/home), στον κρυφό φάκελο .icons (τους κρυφούς φακέλους τους βλέπετε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl και Η [Ctrl+H]).
Μέσα σε αυτόν θα βρείτε ένα αρχείο που ονομάζεται: awoken-icon-theme-customization. Διπλό κλικ επάνω του (στην ερώτηση που θα σας κάνει, επιλέξτε: Εκτέλεση) και αμέσως θα τρέξουν, οι σύντομες επιλογές του, ώστε να επιλέξετε απόχρωση και τα βασικά εικονίδια).
2. Απλά, δώστε στο τερματικό σας, την παρακάτω εντολή και πατήστε μετά Enter:
awoken-icon-theme-customization
Όποιον τρόπο και να επιλέξετε, θα ανοίξουν οι ρυθμίσεις του όπου σας πάει βήμα-βήμα και εσείς επιλέγετε τι θέλετε, για τα πάντα μπορειτε να έχετε προεπισκοπιση και το τελικό αποτέλεσμα που δίνουν αξιζει και με το παραπάνω:



Μόλις τελειώσετε με τις επιλογές σας, θα έχετε και την σχετική ειδοποίηση:

Μετά μπορείτε να τα επιλέξετε, με όποιο Tweak, έχετε στο σύστημα σας.

3. FaienceMac


Ένα κλασσικό σετ εικονιδίων, μια ελαφριά παραλλαγή των παραδοσιακών εικονιδίων του OSX, βασισμένα στο δημοφιλές σετ Faiene. Από τον dmiranda2.

4. Baku icon-theme


Κλασσικές γραμμές και χρώματα, μα πολύ καθαρά εικονίδια, αν και τόσο αυτό, όσο και το προηγούμενο, δεν θα έχουν κάποια εικονίδια πιο νέων εφαρμογών (σε αυτή την περίπτωση θα έχετε το default εικονίδιο της εφαρμογής).

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !