Online Screen Recorder

Το τηλεσκόπιο ASKAP, μπορεί να βρει 700.000 νέους γαλαξίες

0
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι έρευνες του νέου ραδιοτηλεσκόπιου (ASKAP) – το οποίο ανήκει στον κρατικό ερευνητικό οργανισμό (CSIRO) της Αυστραλίας- για τα ερευνητικά προγράμματα WALLABY και DINGO, θα αποκαλύψουν 700.000 νέους γαλαξίες, οι οποίοι εκτείνονται σε τρισεκατομμύρια κυβικά έτη φωτός διαστήματος.

Αυστραλιανοί ερευνητές συνδύασαν προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τις προδιαγραφές του ASKAP, προκειμένου να προβλέψουν τις εξαιρετικές ικανότητες του νέου τηλεσκοπίου. Το αποτέλεσμα της μελέτης τους θα δημοσιευτεί σε έγγραφο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.
«Το ASKAP είναι ένα πολύ ικανό τηλεσκόπιο. Οι έρευνες του θα αποκαλύψουν νέους, ακόμα πιο μακρινούς γαλαξίες, τους οποίους θα είναι ικανό να παρατηρήσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από οποιοδήποτε άλλο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, μέχρι να ολοκληρωθεί το SKA (ραδιοτηλεσκόπιο έκτασης ενός τετραγωνικού χιλιόμετρου)» δήλωσε ο Δρ Alan Duffy από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας. «Η προσομοίωση μας είναι παρόμοια με τη δοκιμή ενός αυτοκινήτου Formula 1 σε μια αεροδυναμική σήραγγα πριν από τη χρήση στην πίστα.»
Το ASKAP θα ξεκινήσει τη σάρωση στο νότιο τμήμα του ουρανού το 2013 ως πρόδρομος του SKA, η χρήση του οποίου θα είναι κοινή για τις χώρες της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής.
Ο Δρ Duffy δήλωσε πως τα δύο ερευνητικά προγράμματα WALLABY και DINGO, αφορούν την εξέταση γαλαξιών για τη μελέτη αερίου υδρογόνου – του καυσίμου που σχηματίζει τα αστέρια – και το πως αυτοί οι γαλαξίες άλλαξαν τα τελευταία 4 δισεκατομμύρια χρόνια, γεγονός το οποίο θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς εξελίχθηκε ο δικός μας γαλαξίας (Milky Way).
«Προβλέπουμε ότι με το πρόγραμμα WALLABY θα βρούμε 600.000 νέους γαλαξίες και με το DINGO άλλους 100.000. Επίσης, οι έρευνες αυτές θα μας επιτρέψουν να εξετάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αστρονομίας – τη Σκοτεινή Ενέργεια.»
«Ο συνδυασμός μιας μεγάλης προσομοίωσης του Σύμπαντος με τις νέες θεωρίες σχηματισμού των γαλαξιών – συμπεριλαμβανομένου των επιδράσεων των υπερμεγεθών μαύρων τρυπών – οδήγησε τους επιστήμονες στην ακριβή πρόβλεψη της θέσης γαλαξιών οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.», δήλωσε ο Δρ Duffy.
«Υπολογίσαμε το μέγεθος του σύμπαντος που μπορεί να παρατηρήσει το ASKAP, αξιοποιώντας λεπτομέρειες των δυνατοτήτων του τηλεσκοπίου», είπε ο συν-συγγραφέας Δρ Baerbel Koribalski, επικεφαλής ερευνητής στο CSIRO.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Darren Croton, από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Swinburne, δήλωσε πως οι προβλέψεις αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους επιστήμονες στη βελτίωση του χειρισμού της τεράστιας ποσότητας δεδομένων, που θα παράγει το ASKAP και για να δοκιμάσουν διάφορες θεωρίες σχηματισμού των γαλαξιών.
«Εάν δεν δούμε τόσους πολλούς γαλαξίες, τότε το Σύμπαν είναι παραδόξως διαφορετικό από τις προσομοιώσεις μας.», δήλωσε ο Corton.
Το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Ραδιοαστρονομίας (ICRAR) είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του Πανεπιστημίου Curtin και του Πανεπιστήμιου της Δυτικής Αυστραλίας και παρέχει πρωτοποριακή έρευνα στον τομέα της ραδιοαστρονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !