Online Screen Recorder

Παράνομη η παρακολούθηση μέσω GPS χωρίς ένταλμα

Alberto Portokalis
0
Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την παρακολούθηση υπόπτων με συσκευές GPS αν προηγουμένως δεν έχει εκδοθεί σχετικό ένταλμα.

Τόσο οι αστυνομικές αρχές διαφόρων πολιτειών των ΗΠΑ όσο και διάφορες υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν συχνά τέτοιες συσκευές προκειμένου να εντοπίζουν εύκολα άτομα που τους ενδιέφεραν.

Πρόκειται για ένα είδος κοριού το οποίο έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος και συνήθως τοποθετείται στο όχημα του υπόπτου σε σημείο που να μην φαίνεται.

Η συσκευή αυτή εκτός από GPS έχει και τηλεφωνική σύνδεση μέσω της οποίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνει το κέντρο για το που βρίσκεται το όχημα. Αν και η κυβέρνηση του Ομπάμα είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει τη χρήση των κοριών αυτών ως απαραίτητη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας αλλά και την παρακολούθηση ατόμων που ενδεχομένως να σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες, τα επιχειρήματα τους δεν έπεισαν τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου.

Με ομόφωνη τους απόφαση μάλιστα επικύρωσαν απόφαση εφετείου το οποίο είχε αθωώσει έμπορο ναρκωτικών. Το συγκεκριμένο άτομο είχε καταδικαστεί με στοιχεία που είχαν προέλθει από παρακολούθηση μέσω GPS για την οποία δεν είχε προηγηθεί έκδοση εντάλματος. Εφεξής λοιπόν η διαδικασία θα είναι απαραίτητη γεγονός που θεωρείται σημαντική νίκη στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς και της ιδιωτικότητας.


Πηγή: proho.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !