Online Screen Recorder

Κλιμακώνεται το κύμα αντιδράσεων κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία

0
Η αστυνομία στην Αγία Πετρούπολη εκτίμησε σε 10.000 τον αριθμό των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση σήμερα για να αμφισβητήσουν τη νίκη του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές.
"Υπάρχουν 10.000 άνθρωποι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πλατεία Πιονιέρσκαγια στο κέντρο της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας, όπου η αντιπολίτευση κάλεσε σε διαδήλωση για αυτήν την άνευ προηγουμένου ημέρα διαμαρτυρίας στην Ρωσία από την άνοδο στην εξουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000.
"Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη", φώναζαν οι διαδηλωτές. Μερικοί φορούσαν μάσκες που συμβόλιζαν την "κλοπή της φωνής τους". Άλλοι φώναζαν "Πούτιν- κλέφτη".
"Πρέπει να μιλήσουμε, να καταγγείλουμε, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να αλλάξει κάτι στη χώρα μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ένας διαδηλωτής, ο Ιλία Σαρμομπάροφ, 23 ετών. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον πέντε άτομα.
Περίπου 550 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Αγία Πετρούπολη την εβδομάδα αυτή.
Έως και 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μόσχα για να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, σε μια ημέρα κινητοποιήσεων χωρίς προηγούμενο από την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία το 2000, καθώς συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε 90 πόλεις, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !