Online Screen Recorder

Τεράστια κοιτάσματα ουρανίου βρέθηκαν στην Ινδία

0
Η νότια πολιτεία της Ινδίας, Andhra Pradesh ίσως διαθέτει από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου στον κόσμο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής πυρηνικής ενέργειας της χώρας.

Μελέτες δείχνουν ότι η Tummalapalle στην περιοχή Kadapa διαθέτει αποθέματα 150 χιλ. τόνων του ορυκτού, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, S. Banerjee. Σημειώνεται ότι η Ινδία διαθέτει αποθέματα ουρανίου της τάξης των 175 χιλ. τόνων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ούτε τα νέα κοιτάσματα θα είναι ικανά να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της Ινδίας σε πυρηνική ενέργεια.

Ο Banerjee τόνισε ότι οι μελέτες στην Tummalapalle δείχνουν πως η περιοχή διαθέτει «επιβεβαιωμένα κοιτάσματα 49 χιλ. τόνων ενώ πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως το νούμερο αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, δίνοντας από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου στον κόσμο.

Τα κοιτάσματα ουρανίου στην περιοχή φαίνεται ότι εξαπλώνονται σε έκταση 35 χιλιομέτρων, ενώ οι εργασίες ερευνών συνεχίζονται.

Τα νέα ευρήματα, σύμφωνα πάντα με τον Banerjee, είναι σημαντική εξέλιξη για τη χώρα, όμως είναι πολύ δύσκολο ακόμη και μετά την εκμετάλλευσή τους να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Ινδίας.

«Τα νέα ευρήματα απλώς θα αυξήσουν την εγχώρια προσφορά ουρανίου. Θα συνεχίσει να υπάρχει σημαντικό έλλειμμα. Και πάλι θα πρέπει να εισάγουμε», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu.

Η Ινδία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 30 αντιδραστήρες σε διάστημα τριάντα ετών και να παίρνει το ένα τέταρτο του ηλεκτρικού ρεύματος από την πυρηνική ενέργεια έως το 2050.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !