Online Screen Recorder

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε ορυχείο στην Ουκρανία.

0
Νέο δυστύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή σε ορυχείο στην Ουκρανία όπου η πτώση ενός βαρέως μηχανήματος στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί έκρηξη σε άλλο ανθρακωρυχείο με 16 νεκρούς και 9 αγνοούμενους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) όταν έπεσε ένα βαρύ μηχάνημα σε ένα φρεάτιο στο ορυχείο Μπαγιάνοβα στην περιοχή Ντόνετσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής διεύθυνσης των ορυχείων.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ουκρανικού υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν.

Οι υπόλοιποι 600 εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο ορυχείο την ώρα του δυστυχήματος βγήκαν από αυτό με ασφάλεια από τις ειδικές εξόδους κινδύνου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αιτία του πρώτου, πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα ήταν η συγκέντρωση μεθανίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax το οποίο επικαλείται περιφερειακό αξιωματούχο.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ σχεδίαζαν να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με ανακοινωθέντα των γραφείων τους.

Το πρώτο σημερινό δυστύχημα είναι το πιο πολύνεκρο από το 2007, όταν σε ανθρακωρυχείο σε κοντινή περιοχή είχαν σκοτωθεί πάνω από 100 άνθρωποι επίσης από μια έκρηξη μεθανίου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !