Online Screen Recorder

Έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

0


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:22 το πρωί έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Ε» .






Άγνωστος τηλεφώνησε στις 7:48 στην "Ε" λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε μοτοσυκλέτα που βρίσκεται έξω από το Πρωτοδικείο, δίνοντας μάλιστα ακριβή περιγραφή του οχήματος καθώς και τον αριθμό της πινακίδας, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα και πως πρέπει να εκκενωθεί η Γενική Κλινική που βρίσκεται στην οδό Γερουλάνου. Ανάλογο τηλεφώνημα είχε γίνει και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Από την έκρηξη δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο Πρωτοδικείο καθώς και σε παρακείμενα κτίρια, ενώ πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Αμέσως μετά τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας η οποία απέκλεισε τους γύρω δρόμους. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ αστυνομικού του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών αναζητούν υπολείμματα του μηχανισμού προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για την πατρότητα της οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη. Ανδρες της πυροσβεστικής παραμένουν στο χώρο προκειμένου να απομακρύνουν τα σπασμένα τζάμια των κτηρίων προκειμένου να διασφαλίσουν ότι από την πτώση τους δεν θα υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι το δίκυκλο είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου το προηγούμενο βράδυ και πάνω σε αυτό είχε προσαρμοστεί μπακαζιέρα όμοια με εκείνες που χρησιμοποιούν εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ταχυφαγεία. Μέσα στην μπαγκαζιέρα τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτελούνταν από εκρηκτική ύλη ANFO.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !