Online Screen Recorder

Στο στόχαστρο των ξένων ΜΜΕ ο ελληνικός τουρισμός

0
Τα δυσμενή σχόλια των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την Ελλάδα συνεχίζονται, καθώς αφού βελτιώθηκε η οικονομική εικόνα της χώρας μας τώρα έχουν βάλει στόχο τον ελληνικό τουρισμό.
Μετά από τα κακόβουλα και δυσφημιστικά δημοσιεύματα βρετανικών και γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ήρθε η ώρα οι εταίροι μας στην Ευρώπη να βάλουν στόχο το καλύτερο προϊόν μας, τον τουρισμό.



Σε ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι βορειοευρωπαίοι τουρίστες φυσικά και προτιμούν τους μεσογειακούς προορισμούς όμως όχι την Ελλάδα λόγω των απεργιών και των διαδηλώσεων.
Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βλέπουν τη δημοφιλία τους να μειώνεται εκτός των συνόρων τους, καθώς οι εικόνες των Μέσων Ενημέρωσης για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις για τα οικονομικά μέτρα αποθαρρύνουν τον κόσμο.

Μάλιστα η δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού σημειώνει ότι οι Άγγλοι τουρίστες προτιμούν φέτος να κάνουν διακοπές με το αυτοκίνητό τους παρά να έρθουν στη χώρα μας. Οι Άγγλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν μία μείωση της τάξης του 10%, καθώς οι τουρίστες προτιμούν ένα όχι και τόσο κερδοφόρο ταξίδι με αυτοκίνητο παρά να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα στις διακοπές τους και καθυστερήσεις κατά την επιστροφή στη δουλειά τους.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι οι πιο εύρωστοι οικονομικά τουρίστες που είναι οι Γερμανοί έχουν ανεβάσει σε σημαντικό βαθμό τα φετινά ταξίδια τους, όμως αποφεύγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Οι κορυφαίες επιλογές τους είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος επειδή ακριβώς δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ξεχνώντας βέβαια τις πάρα πολλές επιθέσεις εναντίον τουριστών που έχουν γίνει σε αυτές τις χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !