Online Screen Recorder

Κορίτσι στην Κύπρο ζούσε 14 χρόνια έγκλειστη σε τρώγλη!

0
Όλοι γνώριζαν, μα αδιαφορούσαν…

Στο Γενικό Εισαγγελέα βρίσκεται πλέον ο φάκελος της υπόθεσης, νεαρής γυναίκας η οποία εις γνώσι των γονιών της ζούσε έγκλειστη επί 14 χρόνια, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Για εγκληματική αδράνεια καταγγέλλει τις αρμόδιες υπηρεσίες η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ζητά εξηγήσεις από την Υπουργό Εργασίας. Το θέμα επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά,ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες για την υπόθεση από το 2002.

Η ιστορία της κοπέλας, 26 ετών πια, ήρθε στο φως στις 9 Μαρτίου 2010. Άρχισε όμως από το 1996, όταν μαθήτρια τότε της Γ’ Γυμνασίου, δεν πέρασε τις εξετάσεις και αποφασίζει να μην ξαναπάει σχολείο. Σιγά-σιγά άρχισε να κλείνεται στον εαυτό της και το 2002 κλείνεται σε παράγκα και ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες οι οποίες της προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Την ίδια χρονιά και η μικρότερη ξαδέλφη της, ακολουθεί το παράδειγμά της και κλείνεται και αυτή στο σπίτι.

Από το 2002 μέχρι και το 2010 που αποκαλύφθηκε η ιστορία, είχαν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες κρατικές αρχές από συγχωριανούς αλλά και τον ιερέα του χωριού για την υπόθεση της μιας κοπέλας, όμως, έπεσαν στο κενό.

Οι λειτουργοί του τμήματος, όπως αναφέρθηκε, εγκατέλειψαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης της κοπέλας από το παράπηγμα όπου διέμενε, όταν αντιμετώπισαν την αντίδραση των γονιών της. Οι υπηρεσίες αντέδρασαν το 2010, όταν έγινε δεκτή η καταγγελία του θείου της μιας νεαρής.

Σύμφωνα πάντως με την πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας, δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !