Online Screen Recorder

GP Ευρώπης, ιπτάμενες Red Bull!

0
O Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε με πειστικό τρόπο την 2η φετινή του νίκη αλλά τα συμβάντα του Ευρωπαϊκού GP επισκιάζουν την επιτυχία του Γερμανού. Ειδικά η πτήση του Μαρκ Γουέμπερ...
Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Φέτελ εκκίνησε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση. Ο Χάμιλτον πέρασε τον Γουέμπερ και πίεσε στα φρένα για τη 2η στροφή για να βρεθεί επικεφαλής. Ο Φέτελ είπε «όχι» και ο αγώνας άρχισε να κυλά προβλέψιμα μέχρι τον 9ο γύρο.
Εκεί ο Γουέμπερ στην προσπάθεια του να περάσει την Lotus του Κοβαλάινεν έχασε τον έλεγχο της Red Bull ενώ κινούνταν με 280km/h στα φρένα για τη στροφή 12.
Το μονοθέσιο του Αυστραλού απογειώθηκε, τούμπαρε και εν συνεχεία με μεγάλη ταχύτητα έπεσε στα προστατευτικά λάστιχα. Ο Κοβαλάινεν απόρησε με το συμβάν αρχικά ενώ σε μετέπειτα δηλώσεις του υπέθετε ότι ο Γουέμπερ αιφνιδιάστηκε επειδή πάτησε νωρίς τα φρένα. Ο Αυστραλός προς τιμήν του παραδέχτηκε ότι αυτό συνέβη και δεν καταφέρθηκε εναντίον του Κοβαλάινεν. Όπως και έχει είναι ένα μικρό θαύμα ότι ο Γουέμπερ βγήκε ανέπαφος απ’ το μονοθέσιο.
«Το πιο σημαντικό σήμερα είναι ότι ο Μαρκ βγήκε ανέπαφος απ’ αυτό το ατύχημα. Πράγμα που δείχνει πόσο ασφαλή είναι τα μονοθέσια που οδηγούμε» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο νικητής του αγώνα και teammate του Γουέμπερ, Σεμπάστιαν Φέτελ.
Η υποχρεωτική εμπλοκή του αυτοκινήτου ασφαλείας μέχρι να καθαρίσει η πίστα από τα συντρίμμια δημιούργησε χάος καθώς όλοι έσπευσαν να αλλάξουν ελαστικά.
Ο Χάμιλτον υπέπεσε σε παράβαση προσπερνώντας την Mercedes SLS του αλυτάρχη πράγμα που του έδωσε πλεονέκτημα έναντι των Φεράρι.
Ο Αλόνσο που ακολουθούσε και είδε τη φάση μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για αλλοίωση αποτελέσματος: « Είναι κρίμα όχι τόσο για μας που αγωνιζόμαστε αλλά για τους θεατές που ήρθαν και είδαν έναν αγώνα του οποίου το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε. Ο Χάμιλτον πέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας, είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, πέρασε και το αυτοκίνητο του γιατρού που είχε τα φώτα αναμμένα». Οι αγωνοδίκες μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες της Ferrari εξέτασαν το συμβάν και επέβαλλαν στο Χάμιλτον ποινή διέλευσης. Αυτό δεν κόστισε πρακτικά τίποτα καθώς ο Βρετανός ήταν και παρέμεινε δεύτερος. Στη συνέντευξη Τύπου ο Χάμιλτον έπαιξε με τις λέξεις: «Δε θυμάμαι καλά τι έγινε Είδα το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει από τα πιτ συνέχισα την πορεία μου και πέρασα».
Οι αγωνοδίκες μετά τη λήξη του αγώνα εξέτασαν τις ενέργειες άλλων εννέα πιλότων κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας.
Θεωρήθηκε ότι μπήκαν πιο γρήγορα απ’ ότι επιτρέπονταν στα πιτ και τους επεβλήθη ποινή 5 δευτερολέπτων. Έτσι ο Αλόνσο πήρε την 8η θέση από το Μποεμί και ο Ρόσμπεργκ τη 10η από το ντε λα Ρόσα.
Η Ferrari σε ανακοίνωσή της στον επίσημο δικτυακό τόπο κάνει λόγο για σκάνδαλο που επιφέρει πλήγμα στο κύρος της F1.
Συνολικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την απόφαση των αγωνοδικών να επιβάλουν 5 δευτερόλεπτα ποινή σε 9 οδηγούς διαμορφώθηκαν ως εξής:


Τελική κατάταξη:



Οδηγός Ομάδα

1. Vettel Red Bull-Renault

2. Hamilton McLaren-Mercedes

3. Button McLaren-Mercedes

4. Barrichello Williams-Cosworth

5. Kubica Renault

6. Sutil Force India-Mercedes

7. Kobayashi Sauber-Ferrari

8. Alonso Ferrari

9. Buemi Toro Rosso-Ferrari

10. Rosberg Mercedes

11. Massa Ferrari

12. De la Rosa Sauber-Ferrari

13. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari

14. Petrov Renault

15. Schumacher Mercedes

16. Liuzzi Force India-Mercedes

17. Di Grassi Virgin-Cosworth

18. Chandhok HRT-Cosworth

19. Glock Virgin-Cosworth

20. Senna HRT-Cosworth

21. Trulli Lotus-Cosworth

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !