Online Screen Recorder

Ασταμάτητος στον Καναδά ο Χάμιλτον

0
Με την Τουρκία, η McLaren πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 της με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει μια πανηγυρική νίκη στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ του Μόντρεαλ. Εξαιρετική η παρουσία του Τζένσον Μπάτον, που κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φερνάντο Αλόνσο και ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου.
Σε έναν αγώνα, όπου η σωστή χρήση των ελαστικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του αποτελέσματος, ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε το λόγο του μετά το Grand Prix της Τουρκίας. Τότε, ο Βρετανός είχε δηλώσει ότι "έπονται περισσότερες νίκες" και στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, όπου το 2007 είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1 τήρησε την υπόσχεσή του.

Ο έντονος ήλιος πάνω από το Νοτρ Νταμ εκτόξευσε τη θερμοκρασία του οδοστρώματος της πίστας στους 38 βαθμούς κελσίου. Οι ομάδες έπρεπε γρήγορα να επιλέξουν τη γόμα των ελαστικών, με την οποία θα πορευτούν στη συνέχεια του αγώνα και να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.
Η McLaren έδειξε πιο σωστή στις επιλογές της και είδε στο βάθρο και τους δύο πιλότους της. Αντιθέτως, η Red Bull περιορίστηκε στην τέταρτη θέση του Φέτελ και την 5η του Γουέμπερ.

Η εκκίνηση του χάους

Ο Χάμιλτον εκκίνησε πολύ καλά κρατώντας την πρώτη θέση, ενώ πιο πίσω ο Αλόνσο προσπαθούσε να προσπεράσει τον Φέτελ για τη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός ,όμως, δεν άφησε τη θέση του κρατώντας σωστά την πορεία του.
Αντιθέτως, το ξεκίνημα στην πίστα του Καναδά ήταν καταστροφικό για τους Μάσα – Λιούτσι, οι οποίοι συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή, ενώ και ο Ρόσμπεργκ στην προσπάθειά του να μείνει ανέπαφος έχασε πολύτιμο χρόνο. Ο Σουμάχερ από τη 13η θέση "σκαρφάλωσε" στη 10η πολύ γρήγορα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, τερματίζοντας στην 11η θέση, μένοντας χωρίς βαθμούς. Ο Κομπαγιάσι ήταν ο πρώτος πιλότος που αποχαιρέτησε τον αγώνα, αφού δεν κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο της Sauber του, με αποτέλεσμα να έχει ραντεβού... με τα ελαστικά.
Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, McLaren, 1:33:53.456
2. Μπάτον, McLaren, +2.254
3. Αλόνσο, Ferrari, +9.214
4. Φέτελ, Red Bull, +37.817
5. Γουέμπερ, Red Bull, +39.291
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes GP, +56.084
7. Κούμπιτσα, Renault, +57.300
8. Μπουεμί, Toro Rosso, +1γύρος
9. Λιουίτζι, Force India, +1 γύρος
10. Σούτιλ, Force India, +1 γύρος
11. Σουμάχερ, Mercedes GP, +1 γύρος
12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +1γύρος
13. Χούλκενμπεργκ, Williams, +1 γύρος
14. Μπαρικέλο, Williams, +1 γύρος
15. Μάσα, Ferrari, +1 γύρος
16. Κοβαλάινεν, Lotus, +2 γύροι
17. Πετρόφ, Renault, +2 γύροι
18. Τσάντχοκ, HRT, +4γύροι
19. Ντι Γκράσι, Virgin, +5 γύροι

Eγκατέλειψαν οι:

20. Τίμο Γκλοκ, Virgin
21. Γιάρνο Τρούλι, Lotus
22. Ντε λα Ρόσα, Sauber
23. Σένα, HRΤ
24. Κομπαγιάσι ΒMW


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !