Online Screen Recorder

Στη φυλακή Βρετανός μάνατζερ για μίζες 5 εκ. προς ελληνικά νοσοκομεία

0
Σε φυλάκιση 1 έτους καταδικάστηκε χθες ο Βρετανός Robert Dougall, πρώην διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας ορθοπεδικών προϊόντων DePuy International, για συμμετοχή σε «λαδώματα» ύψους 5 εκ. ευρώ προς Έλληνες χειρουργούς του ΕΣΥ.
Ο 44χρονος Dougall, ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο, εργαζόταν από το 1999 στην DePuy International, θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, ενώ το 2000 ανέλαβε την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ελλάδα.



Οι μίζες προς τους Έλληνες χειρουργούς χορηγήθηκαν τα έτη 2002 έως 2006. Τα χρήματα καταβάλλονταν μέσω της Medec, της εταιρείας που διανέμει τα προϊόντα της DePuy στην Ελλάδα, υπό τη μορφή «κινήτρων» ή πληρωμών για «επαγγελματική εκπαίδευση».
Όπως δήλωσε ο SFO, η βρετανική υπηρεσία δίωξης σοβαρού οικονομικού εγκλήματος, τα κίνητρα «δεν ήταν παρά ευφημισμοί για την καταβολή δωροδοκιών», τις οποίες διέπραττε η εταιρεία προς τους Έλληνες χειρουργούς, προκειμένου να τους ενθαρρύνει να προτιμούν τα προϊόντα της.
Ο SFO συνεργάζεται από το 2007 με τις αμερικανικές αρχές πάνω στην υπόθεση αυτή και δηλώνει ότι η υπόθεση του R. Dougall είναι το πρώτο μέρος από μια μεγάλη έρευνα για διαφθορά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία ελέγχεται ο ρόλος και η συμμετοχή πολλών ακόμη εμπλεκομένων.
Ο Robert Dougall συνεργάστηκε με τον SFO στην έρευνα της υπόθεσης, δηλώνοντας όσα γνώριζε. Για το λόγο αυτό, ο SFO ζήτησε από το δικαστήριο αναστολή της ποινής του.
Ωστόσο το δικαστήριο, αν και αναγνώρισε τη συνεργασία του υπόδικου, έκρινε ότι «δεν δικαιολογεί αναστολή της ποινής σε μια υπόθεση στην οποία η διαφθορά ήταν συστηματική και μακροχρόνια και αφορούσε αρκετά εκατομμύρια λίρες».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !