Online Screen Recorder

Και με τη «βούλα» στο μηχανισμό στήριξης

0
Την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ανακοίνωσε, με ένα δραματικό διάγγελμα, ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο. «Μας περιμένει μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό, αλλά έχουμε χαρτογραφήσει το δρόμο» σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας από τους Ευρωπαίους εταίρους να στείλουν μήνυμα στους κερδοσκόπους.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος, τα οποία, όπως είπε, θύμισαν τα ακατανόητα λάθη και τις εγκληματικές επιλογές που μας κληροδότησε η κυβέρνηση.

Στην Αθήνα και στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην οποία μετείχαν ο Γ. Παπακωνσταντίνου και στελέχη της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνταχθεί ένα πόρισμα που θα βεβαιώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να υπαχθεί στο μηχανισμό στήριξης.
Ακολούθως τα μέλη του Eurogroup (δηλαδή οι 16 χώρες της ευρωζώνης) καλούνται να επικυρώσουν ομόφωνα το πόρισμα. Σημειώνεται πως η συνεδρίαση του οργάνου μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.
Εφόσον εγκριθεί το ελληνικό αίτημα και πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το μακροπρόθεσμο δανεισμό, η χώρα μας μπορεί να ζητήσει βραχυπρόθεσμα δάνεια-"γέφυρες" (bridge loans), προκειμένου να καλύψει επείγουσες δημοσιονομικές ανάγκες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !