Online Screen Recorder

Hennessey Venom GT

0
Η Hennessey Performance Engineering παρουσίασε πριν λίγα 24ώρα την τελική έκδοση του κορυφαίου supercar που θα «ρίξει» σύντομα στην αγορά και έχει την ονομασία Venom GT. Πρόκειται για ένα διθέσιο supercar, το οποίο βασίζεται στην Lotus Elise, θα υπάρχει σε εκδόσεις με απόδοση 725, 1000 και 1.200 ίππων και θα κατασκευάζεται σε μόλις 10 κομμάτια το χρόνο.
Η αμερικάνικη εταιρία θέλει να δημιουργήσει ένα αντίπαλο δέος για την Bugatti Veyron. Βεβαίως η Hennessey δεν διαθέτει το … ειδικό βάρος της Bugatti, όμως αυτό σε τίποτα δεν μειώνει το προιόν που ετοιμάζει.
Το αυτοκίνητο συνολικού βάρους 1.071 κιλών βασίζεται πάνω στην Lotus Exige S . Ο κινητήρας που δίνει την απαιτούμενη δύναμη είναι ένας τούρμπο V8 χωρητικότητας 6.2 λίτρων, την ιπποδύναμη του οποίου η Hennessey Performance Engineering έχει … εκτοξεύσει στους 725 ίππους. Επίσης υπάρχει έκδοση με 1.000 ίππους ενώ η τοπ έκδοση είναι η twin turbo με τα 1.200 άλογα. Σε όλες τις εκδόσεις η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων.
Αν και επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί κάποια στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στο δρόμο, εν τούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο (στην έκδοση με τους 1.200 ίππους) θα επιταχύνει από τα 0 χλμ. στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα ανέρχεται στα 442 χλμ/ώρα. Και αν αληθεύουν αυτά τα στοιχεία, τότε θα έχουμε να κάνουμε με το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής (έστω και μικρής) στον κόσμο.
Μερικά ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία; Επιτάχυνση από 0 σε 160 χλμ/ώρα σε 4.9 δευτερόλεπτα. Από τα 0 - 240 χλμ/ώρα σε 7.9 δευτ. και από τα 0-322 χλμ/ώρα σε 14.5 δευτ.
Όπως γίνεται αντιληπτό ένα αυτοκίνητο με αυτές τις προδιαγραφές, πέρα από το να επιταχύνει ομαλά , θα πρέπει και να σταματάει με ασφάλεια. Και γι΄ αυτό θα φροντίζουν οι carbon δίσκοι 14″ με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, από την Brembo.
Το Hennessey Venom GT, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε η φίρμα, θα πωλείται στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Αυστραλίας , της Ασίας και φυσικά των ΗΠΑ.
Όσοι παραγγείλουν το αυτοκίνητο –υπενθυμίζουμε πως θα κατασκευάζονται μόλις 10 κομμάτια την χρονιά- θα μπορούν να έχουν την ευκαιρία ενός test drive διάρκειας μιας ημέρας, είτε στις εγκαταστάσεις της Hennessey στο Τέξας των ΗΠΑ, είτε στην πίστα του Σιλβερστόουν στην Αγγλία.


Hennessey Venom GT Supercar
auto24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !