Online Screen Recorder

ΤΕΜΠΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν μετά το Πάσχα.

0
Tην Παρασκευή ή, το αργότερο, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των Τεμπών, με το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και την κοινοπραξία που κατασλευάζει τις σήραγγες να προσανατολίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος τη Μεγάλη Πέμπτη.
Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείει ο δρόμος να ανοίξει προσωρινά και να ξανακλείσει για περίπου 3 έως 4 εβδομάδες μετά το Πάσχα!
«Είναι πιθανό να ξανακλείσει ο δρόμος, καθώς οι εργασίες απαιτούν τη χρήση μηχανημάτων και εξοπλισμού που με τον δρόμο ανοικτό είναι δύσκολο να γίνουν», αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα. Ομως, οι Ελβετοί αλπινιστές εμφανίζονται κατηγορηματικοί στην άποψη ότι οι πρόσθετες εργασίες δεν μπορούν να συντελεστούν με τον δρόμο ανοικτό.
Χρειάζονται 16 εβδομάδες
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την μελέτη που έχει καταθέσει η κοινοπραξία στο υπουργείο, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου θα ολοκληρωθούν εντός 16 εβδομάδων. Δεδομένου ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου, τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Μάιο, εφόσον δεν γίνει διακοπή λόγω εορτών.
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο με αντικείμενο τη λήψη αποφάσεων για την κοιλάδα των Τεμπών, ενώ παρουσία και της Εγνατίας Οδού, που έχει την εποπτεία της κατασκευής του έργου, παρουσιάστηκε από την ελβετική εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες στήριξης των βράχων η έκθεση επικινδυνότητας.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με τις επεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει τα ποσοστά ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου κρίνονται υψηλά, άποψη που δείχνει να συμμερίζονται και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, που τονίζουν ότι «τα Τέμπη σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλή από άλλα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου».
Στην περιοχή μεταβαίνει τη Δευτέρα κλιμάκιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών.
Ποιος θα πάρει την ευθύνη
Και οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο δρόμος πρέπει να ανοίξει το Πάσχα προκειμένου να «αναπνεύσει» και η χειμαζόμενη τοπική οικονομία, όμως μεταξύ του Δημοσίου και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας παραμένουν ανοιχτά πολλά ζητήματα μεταξύ των οποίων είναι και το ποιος θα πάρει την ευθύνη της απόφασης.
Η κοινοπραξία έχει διαμηνύσει στο υπουργείο ότι για την ολοκλήρωση των εργασιών θα χρειαστούν τέσσερις μήνες.
Εφόσον ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα, την ευθύνη πρέπει να πάρει το Δημόσιο.
Τόσο όμως η Εγνατία Οδός Α.Ε. όσο και ο ανεξάρτητος σύμβουλος του έργου μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχαν βάλει την υπογραφή τους στο άνοιγμα του δρόμου.
Θυμίζουμε ότι το Δημόσιο και η κοινοπραξία βρίσκονται σε Διαιτησία σχετικά με το ποια πλευρά θα επωμιστεί το κόστος αποκατάστασης των Τεμπών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !