Online Screen Recorder

Γυναίκες-καμικάζι σκόρπισαν το θάνατο στο μετρό της Μόσχας

0

Τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με την περιοχή του Βορείου Καυκάσου κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς μετρό της Μόσχας, κατά δήλωση του αρχηγού των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ. Οι υποψίες επικεντρώνονται στον ηγέτη της τσετσενικής ανταρτικής οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου Ντοκού Ουμάροφ, ο οποίος απείλησε στις 15 Φεβρουαρίου να μεταφέρει τον πόλεμο στις ρωσικές πόλεις.

"Το αίμα δεν θα περιορισθεί πια στις πόλεις και τα χωριά μας. Ο πόλεμος έρχεται στις πόλεις τους", είχε προειδοποιήσει σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ισλαμισιτκή ιστοσελίδα www.kavkazcenter.com.
Από τις επιθέσεις, τις οποίες εκτέλεσαν γυναίκες, 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίσθηκαν. Οι καμικάζι πυροδότησαν εκρηκτικά σε δύο συρμούς του μετρό της Μόσχας κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα εδώ και έξι χρόνια.
Τα πτώματα των δύο γυναικών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις εντοπίστηκαν και όπως αποκαλύπτει η εξέταση τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα στο ύψος της ζώνης. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για δύο γυναίκες οι οποίες συνόδευσαν τις καμικάζι μέχρι το μετρό.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μόλις πριν τις 08.00 τοπική ώρα στο δεύτερο βαγόνι του συρμού που είχε σταματήσει στον σταθμό Λουμπιάνκα, κοντά στην έδρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB, σκοτώνοντας τουλάχιστον 23 ανθρώπους.
Σαράντα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη στο δεύτερο βαγόνι του συρμού που στάθμευε στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.
Λήψεις από κάμερες παρακολούθησης του μοσχοβίτικου μετρό που εμφανίσθηκαν στο Ιντερνετ δείχνουν ακίνητα σώματα στο έδαφος της εισόδου του σταθμού της Λουμπιάνκα και ομάδες διάσωσης να φροντίζουν τους τραυματίες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !