Online Screen Recorder

Nissan 370Z Black Edition.

0
Το Nissan 370Z Black Edition σηματοδοτεί την 40η επέτειο από τότε που η σειρά Z μπήκε στην γκάμα της δημοφιλούς γιαπωνέζικης φίρμας. Ακριβώς πριν 40 χρόνια, η Nissan έκανε το πρώτο βήμα με Datsun 240Ζ. Ένα μοντέλο που πήγε πολύ καλά στην αγορά των ΗΠΑ, το οποίο σχεδόν αμέσως οι αμερικάνοι οδηγοί το ερωτεύθηκαν, εκτίμησαν την αξία του και οι πωλήσεις του έφθασαν τις 50.000 ετησίως. Ο θρύλος Ζ, είχε αρχίσει.
Από την εμφάνιση του πρώτου μοντέλου της σειράς Ζ μέχρι σήμερα πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια. Η παραγωγή του Ζ συνεχίζεται και τώρα έχει ξεπεράσει τα 1.000.000 κομμάτια. Αριθμός που κάνει το αυτοκίνητο από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στο πλαίσιο λοιπόν του γιορτασμού των 40 χρόνων από την παρουσίαση του πρώτου Z, στην αγορά, η Nissan ετοιμάζει μια επετειακή έκδοση, την 370Z Black Edition, που αναμένεται να δώσει το παρόν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του Μάρτη, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.
Το 370Z Black Edition θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην κουπέ (και όχι την ανοικτή) έκδοση και σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, 370 συγκεκριμένα. Και ο αιρθμός αυτός αφορά αποκλειστικά και μόνο την αγορά της Ευρώπης.


Όπως προδίδει το όνομα Black Edition, η επετειακή έκδοση του 370Ζ θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Ή καλύτερα σε δύο αποχρώσεις του μαύρου. Και συγκεκριμένα την black και την quartz.
Στο εσωτερικό του Nissan 370 Z Black Edition κυριαρχούν τα κόκκινου χρώματος καθίσματα φτιαγμένα από δέρμα και σουέντ. Δερμάτινες επενδύσεις υπάρχουν και στις πόρτες. Χαρακτηριστικό στιλιστικό στοιχείο στο σαλόνι, η κόκκινες ραφές στο δέρμα στο τιμόνι, αλλά και στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.
Στην εξωτερική του εμφάνιση, το Black Edition δεν έχει διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα 370Ζ. Πως το ξεχωρίζεις; Από τις σκούρου γκρι χρώματος ζάντες 19 ιντσών που προέρχονται από την RAYS. Από τις εντυπωσιακές δαγκάνες που είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα. Και από το λογότυπο «40th Anniversary» που υπάρχει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Η Nissan έχει εξοπλίσει το 370Z Black Edition με μια οθόνη αφής 7 ιντσών. Μέσω αυτής γίνεται ο χειρισμός του navigation. Το όλο σύστημα περιλαμβάνει συμβατότητα Bluetooth, θύρα USB, σκληρό δίσκο χωρητικότητας 9,3 GB, και δυνατότητα φωνητικής λειτουργίας.
Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να διατίθεται από τον Απρίλιο. Η τιμή του στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας ορίστηκε σε 34.000 λίρες.

Δημήτρης Δοντάς
www.auto24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !