Online Screen Recorder

Στο εδώλιο η δημοτική αρχή Νέας Σμύρνης.

0
Μεγάλες αναταραχές έχει προκαλέσει στον Δήμο Νέας Σμύρνης η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου μετά τις ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα που άσκησε κατά δέκα ατόμων. Μεταξύ άλλων, στα ονόματα φιγουράρουν ο νυν δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην Γιώργος Σιότροπος και ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου Αχχιλέας Μπέος. Οι αυτοδιοικητικοί και επιχειρηματικοί πάνθηρες κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών εις βάρος του Πανιωνίου και του δήμου Ν. Σμύρνης, προκαλώντας ζημία ύψους 1.590.556 ευρώ. Τα αμαρτωλά τιμολόγια είχαν εκδοθεί από εταιρείες οι οποίες υπήρχαν μόνο στα χαρτιά.
Για αυτό το μεγάλο «μπογιόκο» η εισαγγελέας ζητά να δικαστούν για τα κακουργήματα της απάτης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και χρήσης πλαστού κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία οι: Γιώργος Κουτελάκης (δήμαρχος Νέας Σμύρνης - γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998), Γιώργος Σιότροπος (πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης), Αχιλλέας Μπέος (πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου), Μαρίνα Ιακωβάκη (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Νέας Σμύρνης), Βαρβάρα Κορκοβίλη (δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος. Διώκεται ως άμεση συνεργός στις προαναφερθείσες πράξεις), Κιμων Μαγκριώτης (πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος), Λουκάς Σιότροπος (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης, ανιψιός του πρώην δημάρχου), Γεώργιος Πώποτας (πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Σμύρνης),Παναγιώτης Κρυπωτός (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Μολάων Λακωνίας), Ελευθέριος Γενεράλης (πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης).



Οι εμπλεκόμενοι λειτουργούσαν, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «κατόπιν συναπόφασης με ενότητα δόλου και με εναλλασσόμενους ρόλους», κατά την περίοδο 12 Μαρτίου 1995- 28 Ιουλίου 2000 ως μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκε κατά πλειονότητα στον δήμο Ν. Σμύρνης.

Κατά αυτή την περίοδο κατάφεραν να καταβάλει ο δήμος για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ

227 εκατομμύρια δρχ για το 1995,

300 εκατομμύρια δραχμές για το 1996,

400 εκατομμύρια δραχμές για το 1997,

300 εκατομμύρια δραχμές για το 1998,

300 εκατομμύρια δραχμές για το 1999,

300 εκατομμύρια δραχμές για το 2000.

Σύμφωνα πάντως με την εισαγγελέα κ. Σπυροπούλου, «με τις πράξεις αυτές, οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος, αντίστοιχο της αξίας των πλαστών τιμολογίων, που υπερβαίνει συνολικά σε κέρδος τα 73.000 ευρώ και να ζημιώσουν αντίστοιχα την ΠΑΕ και τον Δήμο Ν. Σμύρνης κατά το συνολικό ποσό της αξίας των τιμολογίων,1.590.556 ευρώ. Στην ΠΑΕ επιβλήθηκε και υποχρεώθηκε να καταβάλει για φορολογική παράβαση πρόστιμο ύψους 2.861.335 ευρώ ή 975 εκατομμυρίων δρχ. Η δε ζημία που προξενήθηκε εις βάρος του Δήμου υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ»
www.topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !