Online Screen Recorder

Τέλος στο πάρτι με τις επιστροφές ΦΠΑ.

0
Με μία αιφνιδιαστική τους απόφαση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Γεωργακόπουλος έδωσαν εντολή σε όλες τις εφορίες της χώρας να σταματήσουν αμέσως τις επιστροφές ΦΠΑ προς όλες τις επιχειρήσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα δημόσια έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχαν φτάσει εδώ και μέρες στο υπουργείο Οικονομικών, σε πολλές ΔΟΥ γίνονταν επιστροφές ΦΠΑ ανεξέλεγκτα και χωρίς να τηρούνται πάντοτε οι προϋποθέσεις του νόμου, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ είναι μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές για να στηθούν ιδιοτελείς «εξυπηρετήσεις» με το ανάλογο αντάλλαγμα φυσικά. Από μία τέτοια άλλωστε περίπτωση, που αποκαλύθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφορά στην περίοδο πριν οκτώ χρόνια, διαπιστώθηκε ζημία του δημοσίου πολλών δις ευρώ και ήδη καταδικάστηκαν δεκαπέντε εφοριακοί και τελωνειακοί – επτά από αυτούς είναι ήδη στη φυλακή-, ενώ ζητήθηκε να επιστραφούν και τα διαφυγόντα ποσά.
Με προφορική κατεπείγουσα εντολή της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητάει παράλληλα από τις εφορίες να καταρτίσουν καταστάσεις με τις επιχειρήσεις, στις οποίες επέστρεψαν ΦΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες και τι ποσά είναι αυτά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !