Online Screen Recorder

Η OnePlus είναι μία από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες high-end κινητών στις ΗΠΑ

0
Αρκετές κινέζικες κατασκευάστριες κινητών έχουν προσπαθήσει να εδραιωθούν στην Αμερικανική αγορά, αλλά ελάχιστες τα έχουν καταφέρει. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η OnePlus η οποία κατάφερε να μπει στην πεντάδα των καλύτερων κατασκευαστών high-end smartphone.

Η αγορά των ΗΠΑ διαφέρει κατά πολύ από την κινέζικη αγορά, κυρίως λόγο του αυστηρού συστήματος απόδοσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και του αυστηρού ελέγχου των φορέων εκμετάλλευσης. Ως εκ τούτου, οι κινέζικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η OnePlus όμως αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, διότι φαίνεται να αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της. Κατασκευάζει high-end συσκευές, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, και κάθε κινητό της έχει χαρακτηριστεί ως flagship killer.

H OnePlus ανακοίνωσε, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, τα στοιχεία που εξέδωσε η IDC. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η OnePlus κατατάχθηκε επισήμως μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων smartphone των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018.





Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν έχει περάσει ούτε ένα εξάμηνο από την κυκλοφορία του OnePlus 6T, το οποίο άρχισε να πωλείται στις ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου 2018. Την ίδια στιγμή η OnePlus ξεκίνησε τη συνεργασία της με την T-Mobile, κάτι που σηματοδότησε την επίσημη είσοδο της στην αγορά παρόχων των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο βήμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, διότι η αμερικανική αγορά smartphone κυριαρχείται από τους παροχής δικτύων. Αν ένας κατασκευαστής κινητών θέλει να πετύχει στις ΗΠΑ και να έχει περιθώρια ανάπτυξης θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστεί με κάποιον πάροχο. Επιπλέον, πριν την καταχώρηση της συσκευής του θα πρέπει να λαβεί εθνική πιστοποίηση πρόσβασης για τις ΗΠΑ.

Η T-Mobile είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος στις ΗΠΑ, κάτι που διασφαλίζει στην OnePlus πάνω από 5.600 σημεία πώλησεις. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OnePlus, Liu Zuohu, δήλωσε ότι πριν τη συνεργασία της εταιρείας με την T-Mobile οι πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά εξαρτώταν κυρίως από τα διαδικτυακά κανάλια τους. Το 2017, τα παγκόσμια έσοδα της OnePlus διπλασιάστηκαν και άγγιξαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, τα έσοδα τους από την αγορά της Βορείου Αμερικής αυξήθηκαν κατά 139% και αντιστοιχούσαν στο 25% των online πωλήσεων της εταιρείας. Τα δεδομένα αυτά απέδειξαν ότι η OnePlus μπορεί να επιτύχει πολλά στην συγκεκριμένη αγορά και τώρα την βλέπουμε να ανταγωνίζεται με τις κορυφαίες μάρκες high-end κινητών σε όλο των κόσμο.




Στην πραγματικότητα, η ανοδική πορεία της OnePlus βγάζει απόλυτο νόημα, βάση της πολιτικής της. Είναι μία από τις εταιρείες που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και την κυκλοφορία μετρημένων συσκευών τον χρόνο. Αντίστοιχη πολιτική ακολουθεί και η Apple, και πρέπει να παραδεχτούμε πώς λειτουργούσε μία χαρά. Τουλάχιστον μέχρι να πάρουν αέρα τα μυαλά της και ανεβάσει τις τιμές στα ύψη. Ελπίζουμε η OnePlus να έμαθε κάτι από την ήττα της Apple και να κρατήσει τις τιμές της σε λογικά επίπεδα.






Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !