Online Screen Recorder

Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

0
Σε μελλοντική έκδοση του Chrome θα διορθωθεί μια τρύπα ασφαλείας που έχει ο browser, η οποία επιτρέπει στους ιστότοπους να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το incognito mode.

Πέραν του ότι δεν αποθηκεύει τοπικά αρχεία του ιστορικού περιήγησης, το incognito mode του Chrome αποτρέπει στους ιστότοπους από το να μας παρακολουθούν μέσω των cookie μας. Ωστόσο, επειδή πολλά από τα έσοδα μέσω των διαφημίσεων στο διαδίκτυο βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα παρακολούθησεις, μερικοί ιστότοποι όπως τα “The Boston Globe” και “MIT Technology Review”, δεν επιτρέπουν την ανάγνωση των άρθρων τους αν χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν το FileSystem API, το οποίο απενεργοποιείται όταν είναι ενεργό το incognito mode, κι αυτό διότι επιτρέπει την δημιουργία μόνιμων αρχείων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στον πηγαίο κώδικα του Chromium, πλέον ο browser θα ξεγελάει τις ιστοσελίδες στο να πιστεύουν ότι το FileSystem API είναι μόνιμα σε λειτουργία.



Στο μέλλον όταν μια ιστοσελίδα ζητάει να χρησιμοποιήσει αυτό το API, κι ενώ ο browser είναι σε incognito mode, ο Chrome δεν θα επιστρέφει ένα εμφανές σφάλμα. Αντ’ αυτού, θα δημιουργεί ένα εικονικό αρχείο στη μνήμη RAM, το οποίο θα διαγράφεται όταν κλείνουμε το incognito mode.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο trick ίσως αποτελέσει προσωρινή λύση μέχρι την οριστική αφαίρεση του FileSystem API. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Google, το συγκεκριμένο API μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως αν η εταιρεία διαπιστώσει ότι δεν έχει κάποια αξία πέρα από την ανίχνευση της χρήσης του incognito mode.

Η χρήση του χαρακτηριστικού αρχικά θα είναι προαιρετική στην έκδοση Chrome 74, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον Απρίλιο, και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού δοκιμαστικών χαρακτηριστικών “chrome://flags”.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !