Online Screen Recorder

Dji no-fly-zone: Η Ελλάδα αποκτά σύστημα προστασίας από drones

0
Η DJI, ανέλαβε το έργο της εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας no-fly-zone, σε 32 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα. Η ανακοίνωση της απόφασης, έρχεται δύο μήνες μετά τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Το αεροδρόμιο διέκοψε για τρεις ημέρες τα δρομολόγια, καθώς τα συστήματα εντόπισαν drones κοντά στην περιοχή. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής, ήταν η ακύρωση ή η εκτροπή 1.000 πτήσεων και η EasyJet να καταγράφει απώλεια η οποία αγγίζει το ποσό των 20 εκ. δολαρίων.

Η DJI, πρόκειται να εφαρμόσει το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε 13 χώρες που ήδη διέθεταν τα συστήματα, ενώ 19 χώρες έρχονται να προστεθούν στο όλο project. Στις νέες χώρες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η εταιρεία Altitude Angel, θα δίνει real-time γεωγραφικά δεδομένα για το σύστημα, ενώ αντικαθιστά τον προηγούμενο συνεργάτη που είχε η DJI στην Ευρώπη, την AirMap.

Όπως δήλωσε ο Christian Struwe, επικεφαλής της πολιτικής που ακολουθεί η DJI: “Στόχος της DJI, είναι να εξασφαλίσει πως η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα, καθώς η Ευρωπαϊκή βιομηχανία των drones συνεχώς εξελίσσεται. Θα παρουσιάσουμε νέα μέτρα ασφαλείας στα οποία συμπεριλαμβάνονται περισσότερες χώρες. Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλής και θα βοηθηθούν τόσο το κοινό, όσο και εκείνοι που εργάζονται με τα drones”.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !