Online Screen Recorder

Περισσότερη ακρίβεια εντοπισμού υπόσχεται το Bluetooth

0
Με ακρίβεια εκατοστού εκτιμάται ότι θα μπορεί να εντοπίζει το Bluetooth νέας γενιάς τις συσκευές που θα το υποστηρίζουν.

Η περαιτέρω ακρίβεια εκτιμάται ότι θα προκύπτει από το συνδυασμό χρήσης της τεχνολογίας Bluetooth νέας γενιάς με την τεχνολογία του radio direction, όπως ονομάζεται. H τεχνική με την οποία γίνεται σήμερα ο εντοπισμός μίας συσκευής μέσω Bluetooth είναι με την μέτρηση της ισχύος της εκπομπής ενός σήματος, στοιχείο που προσφέρει ένα εύρος ακρίβειας μέτρησης που μπορεί να ποικίλει μεταξύ του ενός και των δέκα μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα ετοιμάζει το Bluetooth Special Interest Group, του φορέα που καθορίζει τα όσα περιλαμβάνονται σε κάθε νέο πρότυπο Bluetooth, μία συσκευή θα μπορεί να καθορίζει όχι μόνο την απόσταση από την εκπομπή ενός σήματος, αλλά και την κατεύθυνση της πηγής του σήματος αυτού.

Η νέα αυτή δυνατότητα που πιθανόν να ενσωματωθεί σε ένα νέο πρότυπο Bluetooth θα επιτρέπει μία ακόμα πιο ακριβή μέτρηση απόστασης από ένα αντικείμενο. Η λειτουργία αυτή εκτιμάται ότι θα βρει εκτεταμένη χρήση στον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων με ακρίβεια εκατοστού. Επίσης, όπως ορθά αναφέρει σε άρθρο του το Verge, η νέα δυνατότητα εκτιμάται ότι θα βρει εφαρμογή και στην καθοδήγηση ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους, όπου το σήμα GPS δεν μπορεί να ληφθεί.



Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !