Online Screen Recorder

BioWare: "Το Anthem προοριζόταν για free-to-play"

0
Άλλαξαν απόφαση από κοινού με την EA.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εργαζομένων της BioWare το Anthem θα κυκλοφορούσε ως δωρεάν τίτλος.

Η επίσημη κυκλοφορία του Anthem πλησιάζει και ορισμένοι fans έχουν ήδη πρόσβαση στο παιχνίδι μέσω του καθιερωμένου Early Access. Το όνομα αυτό θα ακούγεται συχνά τις επόμενες ημέρες, μέχρι να φτάσει η 22η του Φλεβάρη και μία δήλωση για το νεότερο τίτλο των BioWare και EA προκάλεσε έντονες εντυπώσεις, αφού υποστηρίχθηκε πως το Anthem παραλίγο να γίνει free-to-play, ή τουλάχιστον έτσι σχεδίαζαν οι δημιουργοί του όσο το παιχνίδι βρισκόταν στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής του.

Ο Jonathan Warner, director του Anthem, μίλησε στο περιοδικό EDGE και ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “Στην αρχή συζητούσαμε για αυτό ως ένα free-to-play μοντέλο. Όμως δεν συμβάδιζε με την κατεύθυνση που χάραζαν οι εταιρείες μας (BioWare και EA). Ο Dave Brevik το έκανε με το Marvel Heroes και πιστεύω πως είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο καθότι έχει τα υπέρ και τα κατά του”. Στο τέλος η ομάδα του υπερψήφισε το να κυκλοφορήσει ως επί πληρωμή video game, αφού αυτό θα τους απέτρεπε από το να φτιάξουν τα DLC pack που επιθυμούσαν και να προσθέσουν όλα τα add ons για περαιτέρω κέρδος.

Σε άλλη συνέντευξή του επίσης αναφέρθηκε στο free-to-play κομμάτι: “Αν δοκιμάσεις κάτι free-to-play πρέπει και πάλι να το χειριστείς ώστε να σου προσφέρει κέρδος, αλλιώς δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε το καταπληκτικό live service για όλους τους παίκτες. Επομένως τι θα παίρναμε ως αντάλλαγμα αν δίναμε το παιχνίδι δωρεάν; Είναι όλα αυτά τα λεφτά που πρέπει να βγάλεις για να πεις ότι έχεις κέρδος. Και τότε μπαίνεις στην διαδικασία να είσαι λιγότερο γενναιόδωρος με τους παίκτες. Νομίζω πως στον χώρο των triple A οι παίκτες είναι πιο άνετοι με το να αγοράσουν το προϊόν και να έχουν στην συνέχεια ένα γενναιόδωρο μοντέλο για αυτούς, χωρίς εξτρά DLC και in-game επιλογές για να αγοράσετε items προαιρετικά”.

Σίγουρα είναι πολλοί οι fans που θα ήθελαν το Anthem να γινόταν free-to-play και να γλίτωναν το κόστος του, παρόλα αυτά η EA πρόσφατα κυκλοφόρησε το Apex Legends το οποίο σημειώνει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα. Ίσως οι μικροσυναλλαγές να μην είναι το παν στην τελική και η άνοδος του Apex δεν αποκλείεται να αλλάξει το σκεπτικό της EA σε αυτό το κομμάτι.




Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !