Online Screen Recorder

Ace Combat 7 Review

0
Η σειρά Ace Combat είναι γνωστή για δύο πράγματα: τις κάπως arcade αερομαχίες και τις μελοδραματικές ιστορίες πολέμου. Το Ace Combat 7: Skies Unknown βασίζεται σε αυτές τις αρχές, ενώ φέρνει και κάποιες παικτικές βελτιώσεις και προσθήκες. Κατά τ' άλλα, είναι ένα Ace Combat από αυτά που ξέραμε: δεν χρειάζεται να διαβάσετε 300 σελίδες manual για να πετάξετε τα αεροπλάνα, αφού είναι προσανατολισμένο περισσότερο στην δράση παρά στην εξομοίωση.

Το σενάριο είναι κάτι ανάμεσα σε Περιοχή 88 και... Καλημέρα Ζωή. Έχουμε επιστροφή σε φανταστικό και ελαφρώς φουτουριστικό κόσμο, που είναι και το καλό της υπόθεσης, αφού οι πραγματικές τοποθεσίες δεν ήταν και πάρα πολύ καλή ιδέα. Η ιστορία ακολουθεί την μηχανικό Avril Mead και τον πιλότο γνωστό ως Trigger. Με τον πόλεμο να ξεσπάει μεταξύ των κρατών Osea και Erusea, η Avril βρίσκεται αιχμάλωτη σε ένα μέρος και ωθείται σε εξαναγκαστική εργασία για τον στρατό της Osea. Εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο του Trigger, που είναι ενας πιλότος του ίδιου στρατού με αποστολή να σώσει τον πρώην πρόεδρο της Osea, όμως κάτι πάει στραβά και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του φόνου. Κάπου εδώ ξεκινάει το μελόδραμα που λέγαμε. Ομολογουμένως δεν βγάζει πάντα νόημα και πολλές φορές το συναισθηματικό κρεσέντο δεν ταιριάζει και πολύ με το παιχνίδι – είμαστε εδώ για να κάψουμε μαζούτκηροζίνη και να καταστρέψουμε εχθρικά αεροσκάφη, όχι για να δούμε σαπουνόπερα.

Περνώντας στο gameplay, η πτήση με το αεροσκάφος σας είναι μια εμπειρία που, όπως προαναφέρθηκε, δεν βασίζεται ιδιαίτερα στην εξομοίωση. Το παιχνίδι δεν αποκαλείται καν “flight simulator”, αν και έχετε την επιλογή να πάρετε στα χέρια σας κάποια παραπάνω πράγματα αν το θελήσετε, έχοντας περισσότερο έλεγχο αλλά ταυτόχρονα πιο περίπλοκο χειρισμό. Αυτό που κρατάει το Ace Combat από το να είναι ένα Star Fox 64 με αεριωθούμενα είναι το γεγονός ότι παρά τον απλουστευμένο χειρισμό, δεν είναι τόσο απλό απλό όσο το να βάλετε τον εχθρό στο στόχαστρό σας και να πατήσετε ένα κουμπί για άμεση νίκη. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όπως να έχετε μια στρατηγική για το ποιους εχθρούς στοχεύετε και πότε, τη θέση του αεροπλάνου σας ώστε να μην κάνει stall εν ώρα πτήσης, το χρονόμετρο, τις πιθανές βολές εχθρών και άλλα πολλά. Στο ήδη υπάρχον μίγμα προστίθενται και τα σύννεφα τα οποία προσφέρουν τον παράγοντα ρίσκου και επιβράβευσης. Μπορείτε να κρυφτείτε στα σύννεφα για να χαθείτε για λίγο από τους εχθρούς με το ρίσκο που επιφέρει η μειωμένη ορατότητα ή μια πιθανή καταιγίδα. Μπορείτε επίσης να τους παρασύρετε σε μια καταιγίδα και να περιμένετε να εμφανιστούν από την άλλη πλευρά εντελώς μπερδεμένοι και, επομένως, εύκολο στόχο, αλλά με κίνδυνο να τους χάσετε εσείς ή να παρασυρθείτε μαζί τους στην καταιγίδα.




Πανέμορφα αεροσκάφη αλλά και τοπία.

Το μεγαλύτερο θέμα του gameplay -εκτός από την όλη φόρμουλα που δεν έχει αλλάξει πολύ (κάτι όχι απαραίτητα κακό)- είναι ότι δεν υπάρχει καθόλου καθοδήγηση στο πώς κάνετε τί. Μπορεί πριν τις αποστολές στα loading screen να υπάρχουν συμβουλές και στο παιχνίδι κάποια prompts δεξιά και αριστερά, αλλά είναι σοβαρή η απουσία κάποιας εισαγωγικής πίστας ή έστω ενός practice mode. Ακόμα και στο πιο χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση για την πληθώρα των μηχανισμών gameplay. Αυτό μπορεί να σας φανεί θετικό, αφού στις μέρες μας τα παιχνίδια συνηθίζουν να κρατάνε τον παίκτη από το χεράκι και πολλοί απλά απεχθάνονται αυτήν τη λογική, μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ace Combat μπορεί να προσφέρει δεκάδες λεπτομέρειες στο gameplay που ίσως οι νέοι παίκτες να θέλουν να μάθουν, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάστε τα πάντα από το Infinity του 2014 και το Assault Horizon του 2011.

Ένα άλλο θέμα είναι το γεγονός ότι οι αποστολές μερικές φορές δεν είναι ξεκάθαρες. Πρέπει να φάτε στα μούτρα όλη την επεξήγηση κάθε αποστολής για να καταλάβετε τί θέλετε να κάνετε, ενώ πρέπει να έχετε την προσοχή σας στους διαλόγους μέσω του ασυρμάτου για το τί χρειάζεται να κάνετε και πώς. Όμως το HUD απλά σας λέει ποια σκάφη είναι φιλικά και δεν δίνει άλλη πληροφορία και όταν ζητάνε βοήθεια από εσάς δεν ξέρετε ποιος ακριβώς είναι. Δεν βοηθάει επίσης το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν πολλαπλά checkpoints, παρά μόνο ένα στην μέση της αποστολής. Οι περισσότερες αποστολές έχουν να κάνουν περισσότερο με το να θυμάστε, ειδάλλως χάνετε αρκετά λεπτά gameplay από ένα και μοναδικό λάθος.

Το παιχνίδι διαθέτει και online multiplayer για έως οκτώ παίκτες. Τα αεροσκάφη που ξεκλειδώνετε στο single-player σας ακολουθούν και εδώ, αλλά δεν έχουν και μεγάλη σημασία τα στατιστικά τους. Υπάρχει το κλασικό free-for-all deathmatch ή team deathmatch με ομάδες των τεσσάρων. H βαθμολογία έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο στρατηγικός είστε με τους στόχους σας και με το πόσο καλά πετάτε. Οι τρεις πρώτοι παίκτες έχουν ένα bounty πάνω τους δίνοντας περισσότερους πόντους σε όποιον τους πετύχει, κάτι που αλλάζει έτσι λίγο την ισορροπία για όσους παίρνουν μεγάλο προβάδισμα νωρίς. Το free-for-all μπορεί να είναι ένα πραγματικό χάος, αλλα γενικά οι αερομαχίες είναι πολύ πιο αργές. Σε γενικές γραμμές, χάνετε το στόχο σας, είναι εύκολο να αποφύγετε πυρά ή να αλλάξετε κατευθύνσεις και γενικά, βλέπετε να περνάνε τα λεπτά και να έχετε χτυπήσει μόνο δυο-τρεις φορές κάποιον παίκτη. Αυτό ρίχνει τον ρυθμό του multiplayer και σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί οκτάδα παικτών, σπαταλάτε τον περισσότερο χρόνο σας μέσα στο τεράστιο επίπεδο προσπαθώντας να βρείτε ο ένας τον άλλον. Αν πάλι το πάτε ένας-εναντίον-ενός, πολλές φορές βγαίνετε ισοπαλία εξαιτίας των παραπάνω. Το multiplayer φαντάζομαι μπορεί να βελτιωθεί και είναι διασκεδαστικό γι αυτό που είναι, απλά έχει αρκετά προβλήματα.




Οι ηττημένοι εχθροί κάνουν τις καλύτερες εκρήξεις.

Το Ace Combat 7 είναι τρομερά όμορφο παιχνίδι, με την λεπτομέρεια στα γραφικά να είναι αρκετή. Πρώτα απ’ όλα, οι νεφώσεις και οι καταιγίδες προσθέτουν στην δημιουργία ρεαλιστικών τοπίων στον κατά τ' άλλα φανταστικό κόσμο του παιχνιδιού. Τόσο τα εφέ όταν περνάτε μέσα από αυτές, όσο και όταν βρίσκεστε εκτός, είναι τουλάχιστον μαγευτικά. Οι φωτισμοί είναι απολαυστικοί με την παρουσία σύννεφων που προκαλούν σκιάσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ και η ώρα της ημέρας, το επίπεδο υγρασίας και διάφορα άλλα στοιχεία φαίνεται να παίζουν ρόλο στον τρόπο με τον οποίο φωτίζεται ο κόσμος. Οι εκρήξεις και οι σχεδόν χολιγουντιανής ποιότητας καταδιώξεις και καταρρίψεις αεροσκαφών επίσης διανθίζουν ένα υπερθέαμα που τρέχει εξαιρετικά ακόμα και στο απλό PS4. Η μουσική, που είναι σε μεγάλο ποσοστό ορχηστρική, συμβάλλει στην όλη κινηματογραφικότητα. Απλά κάποιες φορές ίσως είναι προτιμότερο να την χαμηλώσετε γιατί υπερκαλύπτει τις ομιλίες μέσω ασυρμάτου που μπορεί να θέλετε να ακούτε πιο καθαρά. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, παρά τη σούπερ δραματική πλοκή που δεν βγάζει νόημα. Το ίδιο και οι ήχοι των αεροσκαφών, των εκρήξεων και το sonic boom όταν ξεπερνάτε την ταχύτητα του ήχου που είναι σκέτη απόλαυση σε σύστημα home cinema.

Το Ace Combat 7 είναι επιστροφή στα βασικά για τη σειρά, αλλά και μια καλή ευκαιρία για ανανέωση κάποιων πραγμάτων. Υπάρχουν αδυναμίες, αλλά δεν αφαιρούν τόσο από τη συνολική εμπειρία. Αν είστε φαν της σειράς Ace Combat, σίγουρα θα περάσετε καλά με το Ace Combat 7.


  • Εκπληκτικά γραφικά
  • Διαδραματίζεται σε φανταστικό κόσμο
  • Παλιό καλό Ace Combat gameplay
  • Οι στόχοι των αποστολων δεν είναι πάντα ξεκάθαροι
  • Η ιστορία κάποιες φορές δεν βγάζει νόημα
  • Μικροπροβλήματα στο user interface
  • Το multiplayer χρειάζεται βελτίωση
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Bandai Namco
ΕΚΔΟΣΗ:Bandai Namco
ΔΙΑΘΕΣΗ:Bandai Namco Hellas
ΕΙΔΟΣ:Flight combat
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.bandainamcoent.com/games/ace-combat-7
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:18/1/2019 (PS4, Xbox One), 1/2/2019 (PC)




Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !