Online Screen Recorder

Yakuza Kiwami 2 Review

0
Το... τσουνάμι των Yakuza συνεχίζεται με το Yakuza Kiwami 2, remake του Yakuza 2 που πρωτοβγήκε στο PS2. Mε νέα μηχανή γραφικών και διάφορες προσθήκες, υπόσχεται άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο της ιαπωνικής μαφίας.

Ο πρωταγωνιστής Kazuma Kiryu, που όσο και να προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν του και να αποκτήσει μια απλή ζωή αφήνοντας πίσω του τον καιρό που ήταν ενεργό μέλος της Yakuza, αναλαμβάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή. Παραλαμβάνοντας ένα ματωμένο γράμμα από τα χέρια ενός έμπιστου φίλου, καλείται να συνάψει ειρήνη μεταξύ δύο αντίπαλων φατριών της Yakuza προκειμένου να αποφευχθεί ένας καταστροφικός πόλεμος μεταξύ βορρά και νότου. Κάτι που μόνο ο Dragon of Dojima μπορεί να καταφέρει, όπως του λέει και ο φίλος του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όλα δείχνουν να κινούνται ομαλά και μια ιστορική συμμαχία είναι έτοιμη να επιτευχθεί, όταν ξαφνικά ο Ryuji Goda με τη συμμορία του διακόπτει τις διαπραγματεύσεις και απαγάγει τον αρχηγό της αντίπαλης φατρίας. Ο Ryuji, γνωστός και ως Dragon of Kansai, σαν προσωπικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Kazuma, πολεμοχαρής, διψασμένος για δύναμη και αδίστακτος, με τις ενέργειες και τα λεγόμενα του ξεκαθαρίζει ένα πράγμα από την αρχή: στις τάξεις της Yakuza χωράει μόνο ένας δράκος. Ο Kazuma έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς η ήδη δύσκολη αποστολή του γίνεται ακόμα δυσκολότερη με την παρούσα κατάσταση και καλείται να συμμαζέψει τα πράγματα και να επαναφέρει την ηρεμία. Γεμάτο ανατροπές, εκπλήξεις, διαφθορά, προδοσίες και ύπουλα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, το σενάριο σας κάνει να θέλετε να ανακαλύψετε όλο και περισσότερα για τον κόσμο του παιχνιδιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Yakuza 2 θεωρείται από πολλούς το καλύτερο της σειράς.





Σε κάθε γωνιά της πόλης σας περιμένουν μπελάδες.

Το σύστημα μάχης και ο τρόπος αναβάθμισης του ήρωα βασίζεται αρκετά στο Yakuza 6, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. Ο συνδυασμός των κινήσεων δημιουργεί φονικά combo και μια πληθώρα χτυπημάτων που διατηρεί την άκρως ικανοποιητική και έντονη αίσθηση μάχης που χαρακτηρίζει τα Yakuza, χωρίς όμως να πηγαίνει έστω και μερικά βήματα παραπέρα. Κοπανώντας κόσμο, ολοκληρώνοντας αποστολές αλλά κάνοντας και πιο απλά πράματα όπως το να φάτε σε ένα εστιατόριο, μαζεύετε πόντους εμπειρίας τους οποίους ξοδεύετε για βελτίωση των στατιστικών σας και εκμάθηση νέων κινήσεων ή βελτίωση αυτών που έχετε ήδη. Όπως σε κάθε Yakuza, όταν δεν πλακώνεστε με άλλους για να εκπληρώσετε μια δευτερεύουσα αποστολή ή για να προχωρήσετε την ιστορία, έχετε να κάνετε με παρέες αλητήριων που ψάχνονται για να σας βαρέσουν και σας επιτίθενται άμεσα μόλις σας δουν. Το να τους αποφύγετε είναι πιο εύκολο από ποτέ, αφού τους εντοπίζετε από μακριά αλλά και όταν τρακάρετε αργούν να σας επιτεθούν με αποτέλεσμα να τους ξεφεύγετε με λίγο τρέξιμο. Καλό θα ήταν πάντως να τους αποφεύγετε μόνο αν βιάζεστε πάρα πολύ, καθώς εκτός από το ότι κερδίζετε πόντους εμπειρίας όταν βγάζετε πολλούς από την μέση, εμφανίζεται και ένας αρχινταής κάπου στην πόλη που σας αφήνει και ένα δωράκι όταν τον ξεπαστρεύετε κι αυτόν.

Οι μάχες με μπράβους, ληστές, μαφιόζους και τα αφεντικά τους σας επιβραβεύουν με heat points με τα οποία γεμίζετε την μπάρα heat, που ξοδεύετε σε κινηματογραφικά χτυπήματα που εξολοθρεύουν άμεσα τους περισσότερους εχθρούς. Υπάρχουν και νέες κινήσεις, πχ πατώντας το κατάλληλο κουμπί κατά την διάρκεια της μάχης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κιθάρα ενός υπαίθριου μουσικού ως όπλο για το κεφάλι ενός εχθρού. Μιλώντας για όπλα, μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε διάφορα, κυρίως για μάχες σώμα-με-σώμα, όπως σπαθιά και ρόπαλα. Είναι μια θετική επιστροφή, αφού στο Yakuza 6 η χρήση όπλων ήταν αρκετά περιορισμένη.

Κάθε Yakuza διαθέτει έναν αξιόλογο αριθμό παράπλευρων αποστολών και mini-games και το Kiwami 2 πιθανόν έχει την πρωτιά σε αριθμό, καθώς περιέχει ότι έχουμε δει ως τώρα στη σειρά αλλά και νέες προσθήκες. Με τα ελαφρώς τροποποιημένα clan battles και cabaret manager μπορείτε να κάνετε και δουλειές μπράβου ή να φωτογραφίζετε μοντέλα που ποζάρουν σε πραγματικό βίντεο, ενώ ακόμα και η απλή χρήση της τουαλέτας σε ένα ουφάδικο είναι mini-game. Όσο προχωράτε την κεντρική ιστορία, ανοίγετε και μια παραπλήσια στα γεγονότα του παιχνιδιού ιστορία με πρωταγωνιστή τον Goro Majima. Γενικώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές και θα περάσετε πάνω από 50 ώρες εξερευνώντας τον κόσμο του παιχνιδιού. Επιπλέον, στα arcade μπορείτε να παίξετε και local multiplayer με άλλον ένα παίκτη.




Ένα ράμεν κερασμένο στον κύριο.

Ο εικαστικός τομέας εύλογα αποτελεί την πιο εμφανή διαφορά σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι. Με χρήση της Dragon Engine, το παιχνίδι προσφέρει έναν φωτεινό, ευδιάκριτο κόσμο με φανταστική λεπτομέρεια και ζωντανούς χρωματισμούς. Κάθε γωνιά έχει το δικό της μυστικό και την δική της ιστορία να σας πει, στις δύο ξεχωριστές πόλεις που επισκέπτεστε. Βέβαια, το μόνιμο παράπονο που έχουμε από τα Yakuza παραμένει, αφού οι πόλεις είναι αισθητά μικρές, ακόμα και για την εποχή του αρχικού παιχνιδιού και λίγα στενά ακόμα θα μπορούσαν να υπάρχουν. Ο ηχητικός τομέας ικανοποιεί, με την μουσική κατά την διάρκεια της μάχης να δημιουργεί φανταστικό κλίμα. Πολλοί διάλογοι είναι γραπτοί χωρίς φωνές, κάτι λογικό αφού πρόκειται για remake παιχνιδιού δεκαετίας.

Το Yakuza Kiwami 2 είναι άλλο ένα ολοκληρωμένο remake ενός ήδη κορυφαίου τίτλου. Είτε έχετε παίξει το Yakuza 2, είτε ξεκινήσατε πρόσφατα την ενασχόληση σας με τη σειρά Yakuza, αξίζει μια θέση στη συλλογή σας.



  • Δυνατό remake
  • Πλούσιο νέο περιεχόμενο
  • Ωραία ιστορία
  • Πληθώρα αποστολών και mini-games
  • Εξαιρετικό σύστημα μάχης...
  • ...χωρίς ιδιαίτερες νέες προσθήκες
  • Οι πόλεις παραμένουν μικρές
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Sega
ΕΚΔΟΣΗ:Sega
ΔΙΑΘΕΣΗ:Zegetron
ΕΙΔΟΣ:Action adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://yakuza.sega.com/kiwami2/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/8/2018




Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !