Online Screen Recorder

Wreckfest Review

0
Tα demolition derby racers είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία παιχνιδιών με αρκετούς φίλους. Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο είδος όμως μοιάζει κάπως παραμελημένο και δείχνει να “ξεθωριάζει” με όλο και λιγότερες κυκλοφορίες. Το Wreckfest της έμπειρης στο συγκεκριμένο είδος Bugbear (Flatout) έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Το Wreckfest εκ πρώτης όψεως μοιάζει να είναι διάδοχος των Flatout και Ridge Racer. Μπόλικη, ξέφρενη και άμυαλη δράση, καταστροφές και γκάζια. Όμως “κάτω από το καπό” του παιχνιδιού κρύβονται αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Η πρώτη είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε το παιχνίδι στα μέτρα σας και να το παίζετε σαν απλό arcade ή σαν εξομοιωτή ή να συνδυάζετε ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις των οδηγικών βοηθημάτων που εσείς θέλετε, ανάλογα με τις ορέξεις σας. Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις που κάνετε, η οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων είναι άριστη και απολαυστική. Σχεδόν όλες οι πίστες συνδυάζουν άσφαλτο και χώμα, που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανεξάρτητα από το επίπεδο δυσκολίας και ρυθμίσεων. Αν και η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι η καταστροφή των αντιπάλων σας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο καθώς το μοντέλο φυσικής και καταστροφής είναι αρκετά ρεαλιστικό και χρειάζεστε χρόνο και κόπο για να τα καταφέρετε.

Για την ακρίβεια, το μοντέλο καταστροφής των αυτοκινήτων ίσως να είναι το κορυφαίο αυτήν τη στιγμή στο είδος. Εφόσον δεν περιλαμβάνει πραγματικά αυτοκίνητα, το Wreckfest μπορεί και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και δυναμικό μοντέλο καταστροφής με πάρα πολλές λεπτομέρειες. Η τεχνική ορολογία soft-body dynamics που εφαρμόζεται στα τρισδιάστατα μοντέλα των αυτοκινήτων, σε απλή μετάφραση σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα αντιδρούν ρεαλιστικά σε κάθε επαφή και η παραμόρφωση του αμαξώματος υπόκειται στους νόμους της φυσικής. Οι παραμορφώσεις στο αμάξωμα δεν είναι προσχεδιασμένα μοντέλα που εμφανίζονται όταν έρχονται σε επαφή τα αυτοκίνητα μεταξύ τους αλλά ένας δυναμικός μηχανισμός που κάθε φορά παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό. Λαμαρίνες που στραβώνουν, εκατοντάδες μικρά κομμάτια που πετάγονται δεξιά και αριστερά, καπό και πόρτες που φεύγουν ή κρέμονται από το αμάξωμα, κινητήρες που εκτοξεύονται και προσγειώνονται λίγα μέτρα μακριά, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα που όχι μόνο αλλάζει την εξωτερική εμφάνιση των αυτοκινήτων αλλά επηρεάζει και την οδηγική συμπεριφορά.




Πανέμορφο χάος.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού, η οποία κινείται σε υψηλά επίπεδα και εντυπωσιάζει με τον τρόπο που κάνει τα αντίπαλα αυτοκίνητα να κινούνται και να συμπεριφέρονται στην πίστα. Αν νομίζετε ότι το Wreckfest είναι ένα απλοϊκό παιχνίδι με αυτοκίνητα που πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο, κάνετε μεγάλο λάθος. Απαιτείται ακρίβεια στις κινήσεις σας για να μπορέσετε να βγάλετε εκτός πορείας κάποιο από τα αυτοκίνητα στην πίστα, όχι μόνο εξαιτίας του πολύ καλού μοντέλου φυσικής που εφαρμόζεται, αλλά της ικανότητας των αντιπάλων ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα δυσκολίας. Οι αντίπαλοι δεν είναι άμυαλοι και δεν σας εμβολίζουν αν πραγματικά δεν μπορούν να επωφεληθούν εκείνη τη στιγμή. Δεν βλέπετε ανόητες κινήσεις όπου πέφτουν πάνω σας με μανία και χωρίς λόγο. Σας χτυπάνε την κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό και συνήθως το κάνουν στις τελευταίες στροφές της πίστας και λίγο πριν τον τερματισμό, εκεί όπου δεν έχετε περιθώρια να διορθώσετε απολύτως τίποτα. Το να χάνετε έναν αγώνα στην τελευταία στροφή, σίγουρα μπορεί να σας κάνει να πετάξετε χειριστήρια από το παράθυρο, αλλά είναι δείγμα ότι η νοημοσύνη του παιχνιδιού έχει σχέδιο κάποιο σχέδιο, γεγονός που προσθέτει μια δόση διασκεδαστικού και σαδιστικού ρεαλισμού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι αντίπαλοι οδηγοί δεν κάνουν και λάθη. Το ρεαλιστικό μοντέλο οδήγησης, που σας δυσκολεύει αρκετά μέχρι να το συνηθίσετε και σας αναγκάζει να κάνετε αρκετά λάθη, αφορά και τους αντιπάλους. Σε αρκετές περιπτώσεις τους βλέπετε να φρενάρουν αργά με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός πορείας, τους βλέπετε να χτυπάνε με μανία τα προστατευτικά διαζώματα και βέβαια απολαμβάνετε μάχες μέχρι τελικής πτώσης μαζί τους για μια καλύτερη θέση. Σε γενικές γραμμές είναι η καλύτερη νοημοσύνη που έχουμε σε παιχνίδι του είδους, που συνδυάζει στρατηγικές κινήσεις στην πίστα, υψηλό ανταγωνισμό αλλά και λάθη που θα σας δώσουν την εντύπωση ότι παίρνεται μέρος σε πραγματικό αγώνα.




Μπορεί να είμαι τελευταίος αλλά σημασία έχει η συμμετοχή.

Τα διαθέσιμα modes όπου μπορείτε να ξεδιπλώσετε τις οδηγικές και καταστροφικές σας ικανότητες είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Τον περισσότερο χρόνο τον περνάτε στο σχετικά μεγάλης διάρκειας career mode όπου ξεκινάτε από τα χαμηλά, συλλέγοντας πόντους εμπειρίας αλλά και credits που θα μπορείτε να επενδύεετε σε νέα αυτοκίνητα αλλά και αναβαθμίσεις. Κατά την διάρκεια της καριέρας μπορείτε να λάβετε μέρος σε αρκετά διαφορετικά αγωνίσματα με μεγάλη ποικιλία. Από τους κλασικούς αγώνες όπου η πρωτιά ή το να τερματίσετε απλά αποφέρει κέρδος, μέχρι τις θεοπάλαβες αρένες όπου σκοπός σας είναι να παραμείνετε ζωντανοί μέσα σε ένα χάος από λαμαρίνες και πλαστικό όπου 24 αυτοκίνητα προσπαθούν να κάνουν βίδες το ένα το άλλο. Το σύνολο των αυτοκινήτων είναι σχετικά ικανοποιητικό και έχει ποικιλία, με κάποιες εξωφρενικές αλλά ευχάριστες εκπλήξεις.

Δυστυχώς η αναβάθμιση και η εξωτερική παραμετροποίηση των αυτοκινήτων δεν έχει μεγάλο βάθος. Οι επιλογές είναι υπερβολικά λίγες και περιορίζονται στα βασικά μόνο, σε βαθμό που ξεχνάτε ότι υπάρχουν. Ειδικά η αλλαγή της εμφάνισης των αμαξιών ήθελε δουλειά, καθώς οι επιλογές που έχετε κυριολεκτικά είναι μετρημένες στα δάκτυλα τους ενός χεριού και στις δεκάδες ώρες ενασχόλησης που προσφέρει το παιχνίδι είστε αναγκασμένοι να βλέπετε τα ίδια και τα ίδια. Μπορείτε ακόμα αν θέλετε να δημιουργήσετε τους δικούς σας αγώνες, επιλέγοντας πίστες, κανόνες και κατηγορίες αμαξιών και βέβαια να ριχτείτε σε multiplayer αγώνες όπου όλα επιτρέπονται. Το multiplayer είναι αρκετά καλό και συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα από το single-player. Υπάρχουν αγώνες και πρωταθλήματα για σκληροπυρηνικούς, με το μοντέλο ζημιών και οδηγικής εξομοίωσης στο φουλ, αλλά και ξέφρενοι αγώνες χωρίς κανόνες όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει.




I believe I can fly...

Ο τεχνικός τομέας του Wreckfest είναι εντυπωσιακός. Καλοσχεδιασμένα μοντέλα αυτοκινήτων, πίστες με πάρα πολλές λεπτομέρειες και βέβαια η καταστροφή των αυτοκινήτων αλλά και μεγάλου μέρους των πιστών κλέβουν την παράσταση. Στα υπέρ των γραφικών είναι και οι πολλές διαθέσιμες κάμερες που σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε την οδήγηση και τα γραφικά από οποιαδήποτε γωνία και απόσταση θέλετε. Τα πολύ ωραία γραφικά έρχονται όμως με ένα βαρύ τίμημα, αφού οι επιδόσεις του παιχνιδιού δεν είναι και οι καλύτερες. Σε αρκετές πίστες υπάρχει κατακόρυφη πτώση του frame rate και σε αδύναμα PC αυτό ίσως να είναι καταστροφικό. Όσο για τον ήχο, σε παιχνίδι με τέτοια δράση η μουσική δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από rock, heavy metal και metalcore με ελάχιστα ηλεκτρονικά ακούσματα. Σίγουρα δεν είναι για όλους αλλά ταιριάζει απόλυτα με τους ρυθμούς αλλά και τη θεματολογία. Τα ηχητικά εφέ, ειδικά αυτά των καταστροφών και συγκρούσεων, ξετινάζουν τα ηχεία σας. Από την άλλη, ο ήχος των μηχανών είναι σκέτη απογοήτευση και εντελώς άκυρος. Ίσως να είναι από τους πιο ξεψυχισμένους, αδύναμους ήχους που έχετε ακούσετε ποτέ σε παιχνίδι με αυτοκίνητα. Μοιάζει εντελώς ψηφιακός, αφύσικος και είναι ένας τομέας που σίγουρα παραμελήθηκε από τους δημιουργούς του παιχνιδιού.

Το Wreckfest εντυπωσιάζει και εκπλήσσει ευχάριστα. Σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι ισορροπημένο και μπορεί να προσφέρει κάτι για όλους. Αν ψάχνετε για ένα κορυφαίο και διαφορετικό racer, το Wreckfest αποτελεί απαραίτητη αγορά.



  • Άριστη οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά
  • Δυναμικό μοντέλο καταστροφής
  • Υψηλού επιπέδου νοημοσύνη
  • Επιλογές ρυθμίσεων μεταξύ arcade και sim
  • Μεγάλης διάρκειας career
  • Καλό multiplayer
  • Αρκετά αυτοκίνητα και πίστες
  • Περιορισμένες επιλογές παραμετροποίησης
  • Μέτριος ήχος κινητήρων
  • Πτώσεις frame rate
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, PS4, Xbox One
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Bugbear
ΕΚΔΟΣΗ:THQ Nordic
ΔΙΑΘΕΣΗ:Enarxis
ΕΙΔΟΣ:Demolition derby racing
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.wreckfestgame.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:14/6/2018 (PC), 20/11/2018 (PS4, Xbox One)



Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !