Online Screen Recorder

The Crew 2 Review

0
Από την ανακοίνωσή του, το The Crew 2 συνοδεύτηκε από σκεπτικισμό, τόσο λόγω του μέτριου προκατόχου του, όσο και λόγω της για πολλούς υπέρμετρης φιλοδοξίας του. Η προσθήκη οχημάτων όπως ταχύπλοα και αεροπλάνα φαντάζει ελκυστική, αλλά έχει ευαίσθητες ισορροπίες που μπορούν να στείλουν το παιχνίδι στην κορυφή ή στον πάτο. Το The Crew 2 πλέον είναι εδώ, οπότε ας δούμε αν και τί καταφέρνει να προσφέρει τελικά στους φαν των racers.

Ξεκινάτε δημιουργώντας το avatar σας μέσα από λίγες και τυπικές επιλογές. Ένα ολιγόλεπτο εισαγωγικό βίντεο είναι το μόνο που σας παρουσιάζει το σχεδόν ανύπαρκτο σενάριο και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το παιχνίδι δεν έχει κάποιο δραματικό σενάριο όπου έφαγαν μπαμπέσικα κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και εσείς για κάποιο λόγο πρέπει να οδηγήσετε γρήγορα αυτοκίνητα εις μνήμη του για να πάρετε εκδίκηση. Το παιχνίδι σας ρίχνει κατευθείαν στην δράση με μόνη αφορμή ότι εσείς και χιλιάδες άλλοι απλά είστε “γκαζάκιδες” και παίρνετε μέρος σε αγώνες γιατί απλά σας αρέσει η ταχύτητα. Γίνεται μια επιτυχημένη προσπάθεια παρουσίασης του πάθους των οδηγών για την ταχύτητα σαν τρόπο ζωής, μένοντας στα βασικά και χωρίς ανόητες αμπελοφιλοσοφίες, διατηρώντας το σενάριο σε τυπικά επίπεδα παρουσίασης ώστε να είναι η αφορμή για εσάς να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι. Δεν υπάρχουν ΑΙ χαρακτήρες και κινηματογραφικές σκηνές που διακόπτουν την δράση και από τα πρώτα λεπτά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι οι αγώνες με τα πάρα πολλά διαθέσιμα οχήματα.

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αγώνων -street, offroad, freestyle και proracing- οι οποίες με τη σειρά τους χωρίζονται σε υποκατηγορίες καλύπτοντας σχεδόν κάθε πιθανό αγώνισμα και όχημα που μπορείτε να φανταστείτε σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η ποικιλία και η ποσότητα αυτών τρομάζει με την καλή έννοια και σας δημιουργεί τουλάχιστον στην αρχή έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για το τί να πρωτοκάνετε. Οι επιλογές που υπάρχουν μπορούν καλύψουν τα γούστα όλων. Μπορείτε να λάβετε μέρος σε αγώνες που γίνονται μέσα στην πόλη σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές με “απλά” καθημερινά αυτοκίνητα, να αγωνιστείτε σε κανονικές πίστες (όχι αληθινές) με GT, touring cars, μονοθέσια F1, drag racing, drift ή να απολαύσετε την άγρια ομορφιά της αμερικάνικης υπαίθρου με οχήματα εκτός δρόμου. Υπάρχουν ακόμα δίκυκλα μεγάλου κυβισμού και εκτός δρόμου, monster trucks και βέβαια ταχύπλοα και μονοθέσια αεροπλάνα. Σε κάθε αγώνισμα ανεξάρτητα από τη θέση που τερματίζετε, κερδίζετε χρηματικά ποσά, αλλά και followers που είναι ουσιαστικά οι πόντοι εμπειρίας σας και όσους περισσότερους έχετε τόσα περισσότερα αγωνίσματα γίνονται διαθέσιμα για εσάς. Εκτός από τους πόντους εμπειρίας και τα χρηματικά ποσά που λαμβάνετε μετά το τέλος του αγώνα, με τυχαία εμφάνιση γίνονται διαθέσιμα και μηχανικά εξαρτήματα διαφορετικής ποιότητας για να αναβαθμίσετε τα οχήματα σας σε οκτώ διαφορετικούς τομείς.




Τα λιμπίζεστε; Τα λιγουρεύεστε;

Δυστυχώς οι απολαβές χρημάτων, πόντων εμπειρίας και εξαρτημάτων αναβάθμισης δεν είναι αρκετές, με αποτέλεσμα το grinding να εκτοξεύεται σε σημείο όπου όλα τα αγωνίσματα από ένα σημείο και μετά γίνονται βαρετά. Στα πρώτα επίπεδα του χαρακτήρα σας, το παιχνίδι σας βομβαρδίζει με απολαβές, όχι όμως αρκετές για μπορέσετε να βρεθείτε πίσω από το τιμόνι των κορυφαίων οχημάτων. Υπεραυτοκίνητα όπως Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg κτλ έχουν τιμή που κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες έως 1+ εκατομμύριο credits. Αν λάβετε υπόψη ότι ο μέσος όρος χρηματικών απολαβών είναι περίπου 15 με 25 χιλιάδες credits με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, φανταστείτε πόσο χρόνο πρέπει να σπαταλήσετε κάνοντας τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να πάρετε ένα αυτοκίνητο. Επειδή όμως πρόκειται για παιχνίδι της Ubisoft, υπάρχει και η εύκολη λύση να χρησιμοποιήσετε πραγματικά χρήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στα καλύτερα οχήματα χωρίς κόπο. Είναι αδιανόητο μετά από τον ντόρο και την γενική κατακραυγή για τα microtransactions, loot boxes κτλ να βγαίνει πάλι παιχνίδι που προσπαθεί να οδηγήσει τον παίκτη να ξοδέψει επιπλέον πραγματικά χρήματα, μέσω της άνισης σχέσης μεταξύ in-game απολαβών και χρόνου ενασχόλησης. Επίσης, μετά από πέντε-έξι ώρες, ίσως και λιγότερο, έχετε ξεκλειδώσει σχεδόν όλα τα είδη αγώνων και από εκεί και πέρα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά

Δεν είναι μόνο το περιεχόμενο αλλά και ο χειρισμός των οχημάτων που αφήνει μια κάπως γλυκόπικρη γεύση. Η συμπεριφορά των αυτοκινήτων είναι 100% arcade, κάτι λογικό και αναμενόμενο, όμως το θέμα είναι ότι λίγο πολύ όλα τα αυτοκίνητα συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο. Είτε οδηγείτε μια Aston Martin με μόλις 300 άλογα, είτε το θηρίο τη La Ferrari, είτε την τροποποιημένη για αγώνες GT Pagani Zonda, οι διαφορές είναι ελάχιστες και απογοητευτικές. Αν και υπάρχει μια μπάρα που σας ενημερώνει για το επίπεδο δυσκολίας κάθε αυτοκινήτου στην οδήγηση, που κυμαίνεται μεταξύ easy και expert, η συμπεριφορά των αυτοκινήτων σε γενικές γραμμές παραμένει ίδια. Τα αυτοκίνητα έχουν με διαφορά την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και αίσθηση, σε σχέση με τα υπόλοιπα οχήματα που είναι μέτρια έως απογοητευτικά σε αυτόν τον τομέα.

Τα οχήματα αέρος είναι ίσως το πιο προβληματικό στοιχείο του παιχνιδιού, όχι μόνο λόγω συμπεριφοράς, αλλά και γιατί μαστίζονται από τεχνικά προβλήματα. Σε αρκετούς αγώνες πρέπει να εκτελέσετε συγκεκριμένες κινήσεις ή μανούβρες όπως περιστροφές 180 μοιρών, απότομες αναβάσεις και καταβάσεις με το αεροπλάνο σας. Το πρόβλημα είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να εκτελέσετε αυτές τις κινήσεις τέσσερις και πέντε φορές και μόνο τότε το παιχνίδι τις εκλαμβάνει ως επιτυχημένες, αν είστε βέβαια τυχεροί. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αρκετά ενοχλητικό και είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην πρόοδο σας. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται τα ταχύπλοα και ως προς τον χειρισμό και ως προς την ποικιλία αγωνισμάτων, χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο.




Οι αγώνες με ταχύπλοα είναι οι πιο εντυπωσιακοί του παιχνιδιού.

Αντίθετα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην αίσθηση της ταχύτητας, την εξωτερική παραμετροποίηση των οχημάτων και την ελευθερία εξερεύνησης του ανοιχτού κόσμου του παιχνιδιού. Οι αρκετές κάμερες και ειδικά αυτές που είναι “πρώτου προσώπου” (υπάρχει εσωτερική κάμερα σε όλα τα οχήματα) αποδίδουν με τρομακτικό τρόπο την αίσθηση της ταχύτητας, η οποία οδηγεί στα άκρα τα αντανακλαστικά σας. Οι επιλογές εξωτερικής παραμετροποίησης είναι κάτι παραπάνω από αρκετές και μπορείτε να ξοδέψετε πολύ χρόνο για να δημιουργήσετε ότι θέλετε και ότι φαντάζεστε. Τις δημιουργίες σας μπορείτε να τις μοιραστείτε με άλλους ή να δοκιμάσετε στα οχήματά σας δημιουργίες άλλων παικτών. Ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού προσφέρεται για εξερεύνηση και για αρκετές στιγμές χαλάρωσης. Μπορεί να μην προσφέρει και πολλά στο gameplay αυτό, αλλά η αίσθηση του να ταξιδεύετε από την μια άκρη της Αμερικής στην άλλη σε πραγματικό χρόνο και με δυνατότητα εναλλαγής οχημάτων με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι αρκετή για να σας βυθίσει στον κόσμο του παιχνιδιού.

Το immersion όμως γίνεται καπνός όταν έρχεστε αντιμέτωποι με AI αντιπάλους. Η νοημοσύνη τους είναι από τις χειρότερες που έχουμε δει σε ΑΑΑ racer. Σε μια επίδειξη προχειρότητας από πλευράς προγραμματιστών, oι AI αντίπαλοι είναι ικανοί να καταστρέψουν τον αγώνα σας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ειδικά στην κατηγορία street racing, παρατηρείτε τους αντιπάλους να γίνονται ένα μπουλούκι σε κάθε στροφή ή να καλύπτουν μεγάλη απόσταση χρόνο και να εμφανίζονται ξαφνικά πίσω σας λίγο πριν τον τερματισμό μόνο και μόνο για να γίνει πιο δύσκολος ο αγώνας με έναν φτηνό και εύκολο τρόπο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορεί να γίνει και το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τα προπορευόμενα αυτοκίνητα για ανεξήγητο λόγο κόβουν ταχύτητα για να τα προσπεράσετε. Και στις δυο περιπτώσεις, η νοημοσύνη του παιχνιδιού φτιάχνει ένα τρενάκι που βρίσκεται ή μπροστά σας ή πίσω σας.

Tέλος, για ένα παιχνίδι που απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο ίντερνετ, το multiplayer απλά απογοητεύει. Αν εύλογα περιμένατε ότι μπορείτε να δημιουργείτε τα δικά σας τουρνουά ή αγώνες και να ρίχνεστε στις πίστες προσπαθώντας για το καλύτερο ενάντια σε άλλους παίκτες, έχοντας την δική σας ομάδα που αγωνίζεται με άλλες, ξεχάστε το. Το multiplayer του The Crew 2 είναι μόνο συνεργατικοί αγώνες και leaderboards. Θα προστεθεί PvP, το οποίο όμως αναμένεται τον... Δεκέμβριο. Καλά Χριστούγεννα.




Κόντρες εκτός δρόμου.

Γλυκόπικρη γεύση αφήνουν και τα γραφικά. Τα μοντέλα των οχημάτων είναι ωραία και με την δυνατότητα φωτογράφισης σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό άλμπουμ. Υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακά τοπία, ειδικά αν παίζετε με οχήματα θαλάσσης ή αέρα, αλλά σε γενικές γραμμές οι λεπτομέρειες μέσα στις πόλεις δεν είναι κάτι το φοβερό. Χαμηλής ποιότητας υφές ειδικά στα κτίρια, μπόλικο pop-up σε πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος, αυτοκίνητα που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά σας και ένας δυναμικός φωτισμός την νύχτα που κάνει την οδήγηση σχεδόν αδύνατη, ειδικά σε διαδρομές εκτός πόλης όπου όλα σκοτεινιάζουν σε βαθμό που δεν βλέπετε τίποτα μπροστά σας. Το περιβάλλον στη θάλασσα κλέβει την παράσταση, ειδικά τη νύχτα όπου ξεπετάγονται από παντού πολλές λεπτομέρειες. Φωτισμένα πολυώροφα κρουαζιερόπλοια, μικρά γραφικά λιμάνια γεμάτα φως και χρώμα και άλλες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες κάνουν τους αγώνες με ταχύπλοα τους πιο εντυπωσιακούς οπτικά. Στα του ήχου, το voice acting είναι μέτριο και τις περισσότερες φορές είναι απλά μια απαγγελία κειμένου στην καλύτερη περίπτωση. Ο ήχος των μηχανών όλων των οχημάτων είναι αρκετά ρεαλιστικός, αν και όχι κάτι το ιδιαίτερο. Στα ίδια επίπεδα και η μουσική, με τα ακούσματα να είναι κυρίως rock / alternative rock με δυνατότητα εναλλαγής μουσικών σταθμών, αλλά όχι και τόσο μεγάλη ποικιλία οπότε από ένα σημείο και μετά καταντούν βαρετά.

Το The Crew 2, αν και είναι καλύτερο από τον προκάτοχο του, βάζει τρικλοποδιές στον ίδιο του τον εαυτό και όταν καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του κάνει ένα βήμα μπρος και ένα πίσω. Διαθέτει αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία, αλλά και άλλα τόσα αρνητικά που δείχνουν ότι σε αρκετούς τομείς οι δημιουργοί επέλεξαν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο. Με τη Ubisoft να υπόσχεται σημαντικές προσθήκες στο παιχνίδι κάθε τρεις μήνες, είναι στο χέρι σας να κρίνετε αν και πότε αξίζει να επενδύσετε στο The Crew 2.


  • Τεράστια ποσότητα οχημάτων και αγωνισμάτων
  • Ανοιχτός κόσμος προς εξερεύνηση
  • Πανέμορφα τοπία εκτός πόλεων
  • Πολλές επιλογές εξωτερικής παραμετροποίησης
  • Ωραία αίσθηση ταχύτητας
  • Πρόχειρη και προβλέψιμη νοημοσύνη
  • Μέτρια γραφικά στις πόλεις
  • Μονότονο grind λόγο χαμηλών απολαβών
  • Απογοητευτικό multiplayer
  • Η συμπεριφορά όλων των αυτοκινήτων είναι σχεδόν ίδια
  • Προβληματικό gameplay στα αεροπλάνα
  • Επαναλαμβανόμενη μουσική
  • Μέτριο voice acting

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Ivory Tower
ΕΚΔΟΣΗ:Ubisoft
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Racing
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://thecrew-game.ubisoft.com/the-crew-2/en-gb/home/index.aspx
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:29/6/2018


πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !