Online Screen Recorder

Hyrule Warriors: Definitive Edition Review

0
Λίγες φορές βλέπουμε ένα συνδυασμό δύο διαφορετικών σειρών να λειτουργεί τόσο καλά, όσο το αμάγαλμα του Legend of Zelda και του Dynasty Warriors. Το Hyrule Warriors είναι ένα τρανό παράδειγμα του πώς παίρνεις τα καλύτερα από δύο κόσμους και φτιάχνεις ένα παιχνίδι που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά αποτελεί κάτι ποιοτικό για τους φαν και των δύο σειρών.

Πρώτα όμως ας δούμε τί ακριβώς είναι το Hyrule Warriors. Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι Dynasty Warriors με θεματολογία Zelda. Ελέγχετε χαρακτήρες της σειράς Zelda, από τον Link, την Impa και μέλη της βασιλικής οικογένειας (ακόμα και τη Zelda), μέχρι τους Gannon, Tingle και άλλους πιο άσημους χαρακτήρες, είστε δυνατότερος από το 80% των υπόλοιπων χαρακτήρων στο πεδίο μάχης και δέρνετε όποιον έχει την ατυχία να βρίσκεται μπροστά σας. Η χαρά έρχεται από το γεγονός ότι ο μετρητής combo ανεβαίνει μόνιμα και ότι είστε ο καθοριστικός παράγοντας, το “μεγάλο όπλο” του στρατού σας στην μάχη. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε να διαχειριστείτε παραπάνω από έναν ήρωα στο πεδίο της μάχης, ενώ υπάρχουν διάφοροι κύριοι και δευτερεύοντες στόχοι που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Ταυτόχρονα, οι μάχες σας φέρνουν αντικείμενα και rupees, τα οποία χρησιμοποιείτε στο πολύ ενδιαφέρον σύστημα crafting και leveling για τους χαρακτήρες σας. Στο bazaar μπορείτε να φτιάξετε νέα όπλα που δίνουν στους χαρακτήρες διαφορετικές ιδιότητες και προσφέρουν νέα combo στον καθένα, τα διάφορα badges προσφέρονται για να κάνετε τους χαρακτήρες σας πιο γρήγορους και πιο ανθεκτικούς, ενώ μπορείτε να αυξήσετε το level κάποιων αγοράζοντάς τα με rupees. Οπότε αντί για grinding επικεντρώνεστε περισσότερο στο farming για αντικείμενα εφόσον χρειαστεί να παίξετε τις ίδιες πίστες ξανά.




Αν σας αρέσει η Impa, θα απολαύσετε δεόντως τα combo της!

Το μεγάλο πρόβλημα του Hyrule Warriors είναι η γενικά μειωμένη δυσκολία του. Ακόμα και στο μεγαλύτερο επίπεδο, δεν δυσκολεύεστε να φέρετε εις πέρας το campaign. Τα mini-bosses δεν αλλάζουν σχεδόν ποτέ μοτίβα επίθεσης και άμυνας οπότε τις περισσότερες φορές απλά θέλουν μερικά κλωτσομπουνίδια παραπάνω για να πέσουν. Τα δε κανονικά bosses, μπορεί στην πρώτη μάχη να είναι απειλητικά λόγω του χώρου στον οποίο τα βρίσκετε για πρώτη φορά, που είναι συνήθως αρένες παρόμοιες με αυτές των παιχνιδιών της σειράς Zelda. Όμως το παιχνίδι έχει το κακό συνήθειο να παρουσιάζει τα bosses που έχετε νικήσει στο πεδίο της μάχης και τότε απλά είναι σάκοι του μπόξ που θέλουν λίγες παραπάνω μπούφλες για να τα ξεφορτωθείτε. Είναι κρίμα γιατί από πλευράς χαρακτήρων υπάρχει τεράστια ποικιλία από μαχητές με ταχύτατα combo ή πιο αργούς που κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.

Επίσης υπάρχουν διάφορα modes, όπως το adventure που είναι κατ’ ουσίαν μια ρεπλίκα του χάρτη του πρώτου Legend of Zelda του NES και κάθε τετράγωνο του χάρτη είναι μια στάνταρ μάχη στο στιλ του Dynasty Warriors. Όμως για να βρείτε τα μυστικά πρέπει να ξεθάψετε τις γνώσεις σας από το πρώτο παιχνίδι ή να χρησιμοποιήσετε την πυξίδα. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν του αρκετά διασκεδαστικού (αν και επαναλαμβανόμενου) gameplay που προέρχεται από τα Dynasty Warriors, πρόκειται για ένα παιχνίδι γεμάτο fan service. Επισκέπτεστε δεκάδες τοποθεσίες από διάφορα παιχνίδια Zelda, παίζετε με δεκάδες χαρακτήρες της σειράς, ο καθένας εκ των οποίων έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, και βλέπετε θεαματικές σπέσιαλ επιθέσεις που φέρνουν μια πιο flashy πινελιά στο στιλ του Zelda.




Το my fairy είναι λίγο RPG, κομμάτι φετιχιστικό... εσείς αποφασίζετε.

Ας περάσουμε στο Definitive Edition, τη νέα έκδοση του παιχνιδιού για το Switch και ας δούμε τί ακριβώς προσφέρει σε σχέση με τις αρχικές εκδόσεις για Wii U και 3DS. Από πρακτικής άποψης, το παιχνίδι τρέχει καλύτερα λόγω του ανώτερου hardware του Switch. To co-op στο Wii U, όπου ο ένας παίκτης χρησιμοποιούσε το gamepad και ο άλλος την τηλεόραση, δίνει τη θέση του στο split-screen co-op, που μπορεί να λειτουργεί καλά σε γενικές γραμμές, αλλά κάνει τα πράγματα αρκετά στριμωγμένα, ειδικά αν αποφασίσετε να παίξετε σε portable mode. Από πλευράς περιεχομένου, το Definitive Edition διαθέτει όλο το DLC και το περιεχόμενο της αρχικής έκδοσης. Eπίσης πλέον υπάρχουν πλέον owl statues που σας τηλεμεταφέρουν από το ένα σημείο του χάρτη στο άλλο, κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορες προσθήκες δεξιά και αριστερά, με την καλύτερη να είναι στο adventure mode, όπου πλέον έχετε χάρτες από άλλα παιχνίδια Zelda όπως το Majora’s Mask. Υπάρχει και το my fairy που σας επιτρέπει να φτιάχνετε τις δικές σας customizable νεράιδες.

Αν έχετε το αρχικό Hyrule Warriors στο Wii U, το νέο περιεχόμενο του Hyrule Warriors: Definitive Edition μάλλον δεν είναι αρκετά θελκτικό για να ξαναπαίξετε τα πάντα από την αρχή. Αν όμως σκέφτεστε να ασχοληθείτε για πρώτη φορά με Hyrule Warriors και ψάχνετε κάτι να παίξετε στο Switch σας, τότε το Definitive Edition είναι καλή επιλογή.



  • Ωραίο gameplay α λα Dynasty Warriors
  • Το adventure mode (και οι νέες προσθήκες σε αυτό)
  • Καλύτερα γραφικά και frame rate
  • Fan service μέχρι να σβήσει ο ήλιος
  • Λίγο νέο περιεχόμενο
  • Tο split-screen co-op είναι κάπως στριμωγμένο
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Switch
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Omega Force, Team Ninja
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Action
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.zelda.com/hyrule-warriors/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:18/5/2018




Πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !