Online Screen Recorder

HTC U12+: Το smartphone μιας εταιρείας σε ελεύθερη πτώση

0
Δύσκολες οι μέρες για την HTC μιας και όχι μόνο οι καταναλωτές δείχνουν να μην την εμπιστεύονται αλλά η διαθεσιμότητα των smartphone της δείχνουν έλλειψη προγραμματισμού, προβληματίζοντας τους καταναλωτές.

Το 2018 βρίσκει την HTC με το U12+, ένας premium συνδυασμός από γυαλί και μέταλλο που διαθέτει παραδόξως αισθητήρες πίεσης που πραγματοποιούν καθορισμένες από το χρήστη λειτουργίες, κάτι το οποίο δεν ενθουσιάζει τους χρήστες που ψάχνουν περισσότερη ουσία σε ένα smartphone. Πολύ θετικό είναι το ότι η συσκευή διαθέτει το Snapdragon 845, 6GB RAM, Face Unlock, πιστοποίηση IP68 αλλά φαίνεται πως λείπει το κάτι παραπάνω που θα κερδίσει και πάλι την προσοχή των καταναλωτών.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο U12+ θα δούμε πως η QuadHD+ LCD οθόνη του δε μπορεί να συγκριθεί με τις σημερινές οθόνες OLED στην ποιότητα και τη ζωντάνια των χρωμάτων τους. Επίσης, μπορεί η μπαταρία των 3500mAh να ακούγεται μεγάλης χωρητικότητας αλλά στην πραγματικότητα δεν δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτονομία και κινείται στη μετριότητα.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει είναι το skin που χρησιμοποιεί η HTC, με το HTC Sense να δείχνει απαρχαιωμένο και σε συνδυασμό με τους αισθητήρες πίεσης (Edge Sense 2), συνθέτουν ένα σύνολο που φαίνεται να θέλει περισσότερο να μπερδέψει το χρήστη από το να του εξασφαλίσει μια ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η εμπρόσθια διπλή κάμερα δεν αποδίδει το bokeh effect τόσο ποιοτικά όσο θα περίμενε κανείς ενώ η κύρια διπλή κάμερα αποτυπώνει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας παρά το γεγονός πως το app της κάμερας αργεί να ενεργοποιηθεί σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Επιπλέον, εν έτει 2018 όλοι θα περίμεναν μια τέτοια συσκευή να “τρέχει” Android 8.1 και όχι Android 8.0, ενώ θετικό είναι πως η συσκευή θα λάβει την αναβάθμιση σε Android P, χωρίς να είναι γνωστό το πότε.

Ο τρόπος που λειτουργεί η HTC είναι σα να δοκιμάζει τεχνικές παλαιοτέρων ετών στο χώρο των smartphone που ακόμα και η LG προσπαθεί να φανεί ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κερδίσει τους καταναλωτές. Πόσο μάλλον η HTC που συνεχίζει να κάνει κινήσεις χωρίς ελπίδα, κάτι που φαίνεται και στο ότι παραχώρησε 2000 μηχανικούς λογισμικού στη Google, χάνοντας από το έμψυχο δυναμικό της που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

Όλοι οι φίλοι της τεχνολογίας και των smartphone θέλουν να υπάρχουν εταιρείες που προσπαθούν να καινοτομούν και να διαφοροποιούνται, αλλά βλέποντας την HTC να διαγράφει μια λαμπρή πορεία από το 2010, και μέσα σε οκτώ χρόνια να φτάνει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, τότε κάτι δε λειτουργεί σωστά και οι καταναλωτές διαπιστώνουν πως δε μπορούν να ελπίζουν σε κάτι.

Το να υπάρχει ανταγωνισμός από όλο και περισσότερες εταιρείες είναι κάτι που θα ωφελήσει τη βιομηχανία των smartphone αλλά κυρίως τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δε μπορούν να βλέπουν μονίμως την κόντρα Apple-Samsung και τις υπόλοιπες εταιρείες, των οποίων οι προσπάθειες είναι σεβαστές και αξιόλογες, να μη μπορούν να σταθούν ως ίσες απέναντί τους. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει προς όφελος όλων.

Τέλος, εαν βάλουμε στη σειρά τους ανταγωνιστές της HTC και δούμε τις τιμές που διαθέτουν τις αντίστοιχες συσκευές, θα διαπιστώσουμε πως με την πολιτική που ακολουθεί δείχνει σα να μην έχει αίσθηση της κατάστασης στον ανταγωνισμό. Συνεπώς, οι καταναλωτές θα γυρίσουν την πλάτη στην HTC, προτιμώντας smartphone τα οποία μπορεί να βρίσκονται κοντά τιμολογιακά αλλά στην ουσία προσφέρουν το κάτι παραπάνω, τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !