Online Screen Recorder

Το Xbox Adaptive Controller ανοίγει τις πύλες του gaming σε όλους

0
Με την παρουσίαση του Xbox Adaptive Controller, η Microsoft θέλει να φέρει το Xbox Gaming και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Xbox Adaptive Controller είναι ένα ειδικό gamepad, το οποίο αποτελεί την απάντηση της Microsoft στην απαίτηση για εκδημοκρατισμό του gaming και την παροχή της δυνατότητας σε όλους τους χρήστες να μπορούν να απολαύσουν την μορφή αυτή ψυχαγωγίας χωρίς τους φυσικούς περιορισμούς που ενδέχεται να προκαλεί κάποια αναπηρία.

Στο πλαίσιό του, το Xbox Adaptive Controller έχει ειδικά προγραμματιζόμενα πλήκτρα μεγάλου μεγέθους, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν όποια λειτουργία βολεύει τον χρήστη. Το χειριστήριο είναι ειδικά σχεδιασμένο προκειμένου να μπορεί να σταθεί σε ένα τραπέζι ή πάνω στα γόνατα του χρήστη, για πιο άνετη χρήση.

Στο πίσω μέρος του Xbox Adaptive Controller υπάρχουν 19 θύρες για να μπορούν να συνδεθούν περιφερειακά και αξεσουάρ, όπως είναι το Quadstick, ένα joystick που χειρίζεται κανείς με το στόμα. Στο χειριστήριο μπορούν να προσαρμοστούν πετάλια για τα πόδια, έτσι ώστε να είναι εφικτή η παροχή εντολών στην κονσόλα με το πόδι αντί για το χέρι. Κάθε πλήκτρο του Xbox Adaptive Controller έχει το δικό του διακριτό ήχο όταν πατιέται, προκειμένου να μπορεί ένα άτομο με προβλήματα όρασης να αντιληφθεί άμεσα το τι έχει επιλέξει.

Το Xbox Adaptive Controller θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, σε τιμή που δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 100 ευρώ.










πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !