Online Screen Recorder

Through the Woods Review

0
Το Through the Woods είναι ένα adventure τρόμου με στοιχεία εξερεύνησης και stealth. Μας έρχεται από τη Νορβηγία, από ένα indie studio που ονομάζεται Antagonist.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι του οποίου πυρήνας και κινητήριος δύναμη είναι η ιστορία. Μια μητέρα, η Karen, πρέπει να βρει και να σώσει τον γιο της, Espen, όταν κάποιος ή κάτι ξαφνικά τον απαγάγει. Η πρωταγωνίστρια οδηγείται σε ένα μυστηριώδες δάσος με ελάχιστους κατοίκους και απόξενη γεωγραφία. Σύντομα είναι εμφανές ότι κάτι πάει στραβά και διάφορα πλάσματα την καταδιώκουν. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται και πιο λεπτομερώς η τεταμένη σχέση της με τον γιο της και το ταξίδι της μητέρας προσπαθεί να μοιάσει σε μια ιστορία εξιλέωσης για τα λάθη και τις εμμονές του παρελθόντος. Δεν τα καταφέρνει όμως. Η πλοκή είναι αρκετά χλιαρή και όχι αρκετά συγκεντρωμένη ή καλοπαρουσιασμένη για να σας τραβήξει όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν εντάσεις και ανατροπές, μα όσο πλησιάζει το τέλος και χάνεται η αύρα μυστηρίου με την οποία ξεκινά, τόσο χειροτερεύει και καταντάει βαρετό. Δεν είναι εύκολο να δεθείτε με τους χαρακτήρες και ούτε να εκτιμήσετε τα στοιχεία που εκμεταλλευεται η πλοκή – συγκεκριμένα στοιχεία τρόμου από τη σκανδιναβική μυθολογία και φολκλόρ.

Το gameplay είναι αρκετά μονοδιάστατο, πράγμα που δεν είναι από μόνο του κακό για ένα τέτοιου είδους horror adventure, όμως η πλοκή δεν το βοηθά να αναδειχθεί και ούτε αυτό την πλοκή να λάμψει ή να αποκτήσει ένταση. Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ελέγχοντας τους χαρακτήρες είναι λίγα: να περπατήσετε, να τρέξετε, να ανοίξετε/κλείσετε το φακό σας και να αλληλεπιδράσετε με αντικείμενα του περιβάλλοντος ορισμένες φορές (όπως να συλλέξετε σημειώματα). Δεν υπάρχει τρόπος να αμυνθείτε ή να πολεμήσετε τους κινδύνους κατά κύριο λόγο εκτός του να κρυφτείτε και να τρέξετε. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό απαιτεί trial and error καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστό σύστημα ή μηχανισμοί stealth.




Τί είδατε πρώτα; Το τρολ ή το σπασμένο φεγγάρι;

Ένα θετικό του εξαιρετικά λιτού gameplay είναι η ατμόσφαιρα που χτίζεται κατά την εξερεύνηση. Δεν υπάρχει χάρτης ή πυξίδα, πόσο μάλλον objectives ή διάδραση με άλλα άτομα και πράγματα. Καλείστε να μπείτε στο ρόλο μιας μητέρας που ψάχνει το παιδί της και είστε όσο χαμένη είναι και η ίδια σε ένα ξένο μέρος. Είναι αρκετά αγχωτικό να ψάχνετε πού πρέπει να πάτε και πώς και με ποιον τρόπο να αποφύγετε τους κινδύνους και συνήθως δεν καταντά εκνευριστικό. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε χαθεί, αλλά στην πραγματικότητα έτσι απλά φαίνεται και ο σωστός δρόμος είναι απλά χαοτικός.

Στον τεχνικό τομέα και την παρουσίαση, το παιχνίδι έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Τα γραφικά είναι αρκετά απαρχαιωμένα, τόσο οπτικά, όσο και στη συμπεριφορά και τα animations. Σίγουρα πρόκειται για indie, αλλά είναι αισθητικά άσχημο και χαλάει το κλίμα να μοιάζει ένα παιχνίδι τρόμου τόσο μη ρεαλιστικό. Το lip sync είναι ανύπαρκτο, οι κινήσεις πολλές φορές αφύσικες και ατσούμπαλες και τα περιβάλλοντα μοιάζουν σα να χρειάζονται ένα ακόμη χέρι μπογιάς. Ωστόσο, έχουν χειριστεί καλά το φως και το σκοτάδι, πράγμα που αναδεικνύει αρκετά τη χρήση του φακού. Και αυτό συμβάλλει στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την μουσική. Αν βρεθείτε χαμένοι στο σκοτάδι και δείτε τα μάτια ενός τρολ να λαμπιρίζουν στο βάθος και διάφορους ήχους να έρχονται από δεξιά κι αριστερά σίγουρα θα εκτιμήσετε και θα απορροφηθείτε από την ατμόσφαιρα, έστω για λίγο. Τα loading times είναι υπαρκτά αλλά όχι εκνευριστικά. Δεν υπάρχουν bugs/glitches πέρα από μερικά στο animation.




Διακριτική χρήση της σκανδιναβικής μυθολογίας.

Η μουσική και η ηχητική επένδυση είναι παραδόξως πολύ καλή και προσεγμένη. Όλοι οι μικροί ήχοι, τα κλαδιά που σπάνε στο περπάτημα, οι μικρές ανάσες, το γρύλισμα κάπου στο βάθος του δάσους και τα μουσικά κομμάτια φροντίζουν να φτιάχνουν το μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας και φαντάζουν αρκετά ρεαλιστικά και ταιριαστά. Από την άλλη, το αγγλικό voice acting είναι αισχρό. Προτείνω να διαλέξετε νορβηγική ομιλία, αφού τουλάχιστον στην μητρική του γλώσσα το παιχνίδι είναι υποφερτό.

Το Through the Woods είναι μια φιλότιμη προσπάθεια, αλλά δείχνει να ανήκει σε περασμένη εποχή, τόσο όσον αφορά την ιστορία που προσπαθεί να αφηγηθεί, όσο και τον τρόπο και την παρουσίαση που επιλέγει. Αν ψάχνετε για ένα αξιόλογο παιχνίδι τρόμου, σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.



  • Ο ήχος και η μουσική
  • Η ατμόσφαιρα που χτίζει
  • Χρησιμοποιεί με ευφάνταστο τρόπο σκανδιναβικούς μύθους...
  • ...αλλά και πάλι η ιστορία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο
  • Υστερεί οπτικά
  • Μετριότατο voice acting
  • Γενικά δεν προσφέρει κάτι αξιομνημόνευτο
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Antagonist
ΕΚΔΟΣΗ:1C Company
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Horror adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.antagonist.no/throughthewoods/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:27/10/2016, 2/5/2018 (Xbox One), 8/5/2018 (PS4)



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !