Online Screen Recorder

PlayStation 5: Οι μέχρι τώρα φήμες

0
Η επόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας θα κυκλοφορήσει, αλλά αυτό δεν θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν όλα τα επόμενα games της εταιρείας αναπτύσσονται ώστε να είναι συμβατά με όλα τα PS4. Υπήρξε μια φήμη ότι οι γενιές κονσολών θα σταματήσουν να υπάρχουν και πως θα κυκλοφορούν επανεκδόσεις των κονσολών με αναβαθμισμένο hardware ή ακόμη και η φήμη περί αναβάθμισης του hardware, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο δεν δείχνει να παίζει πολύ στην επικαιρότητα.

"Το PS5 θα κυκλοφορήσει αλλά θα χρειαστεί τον χρόνο του" κατέληξε ο Shawn Layden.

Εσείς τι γνώμη έχετε για το επόμενο PlayStation; Πρέπει ή είναι ακόμη νωρίς η είσοδος στην ένατη γενιά κονσολών;

Δηλώσεις για 8K ανάλυση] Σύμφωνα με δηλώσεις του Kazunori Yamauchi, επικεφαλής της Polyphony Digital, το Gran Turismo Sport θα μπορούσε να επιτύχει ακόμη και 8K ανάλυση στο PlayStation 5.

Η Polyphony Digital έχει φροντίσει ώστε να αναπτύξει το Gran Turismo Sport, ώστε να παίζει σε υψηλότερες αναλύσεις σε μελλοντικά PlayStation που θα διαθέτουν βελτιωμένο hardware. Στις αρχές του καλοκαιριού ο Yamauchi είχε αναφερθεί απο σπόντα στο PS5, λέγοντας ότι τα αυτοκίνητα έχουν τέτοιες λεπτομέρειες, που θεωρητικά "θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στην επόμενη κονσόλα της Sony".

Οι τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας] Το site SemiAccurate (σ.σ. μην γελάτε με το όνομά του, είχε προβλέψει τα PS4 Pro και Xbox One X μαζί με τις προδιαγραφές τους, πριν ανακοινωθούν) έχει νέες φήμες σχετικά με το PlayStation 5.

Στο πρόσφατο δημοσίευμά του, κάνει λόγο για το PS5 και τις τεχνικές προδιαγραφές της νέας κονσόλας της Sony, η οποία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίστημα.

Οι φημολογούμενες τεχνικές προδιαγραφές είναι οι εξής:

- Αρχιτεκτονική AMD Navi
- Επεξεργαστής ZEN
- Μεγάλος αριθμός από development kits της κονσόλας έχουν ήδη δοθεί σε developers.
- Η Sony δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το έτος κυκλοφορίας της κονσόλας. "Το 2018 είναι αμφίβολο, αλλά δεν αποκλείεται σύμφωνα με το γεγονός ότι έχει δοθεί ένας μεγάλος αριθμός από development kits σε εταιρείες".
- Η κονσόλα θα συνοδευτεί από VR games και VR εφαρμογές.

Στο GameWorld εκτιμάμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας φήμες που λένε έστω και υποθετικά ότι "η κυκλοφορία εντός του 2018 δεν αποκλείεται". Μπορεί όντως κάποιοι developers να έχουν λάβει PS5 development kits στα χέρια τους, αλλά τα games με AAA production values χρειάζονται 3-5 χρόνια ανάπτυξης, ειδικά όταν μιλάμε για μια νέα κονσόλα. Επομένως ειδικά αν δεν γνωρίζουμε πότε έλαβαν οι developers PS5 development kit στα χέρια τους θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε ένα έτος κυκλοφορίας. Σίγουρα πάντως δεν τα έχουν λάβει πριν από 3 χρόνια αλλά σχετικά πρόσφατα, άρα η φετινή χρονιά, πιθανότατα και η επόμενη, λογικά βρίσκονται εκτός πλάνων.

Τα games του PS5 δεν θα κυκλοφορούν στο PS4] Σύμφωνα με πηγές του Kotaku, το επόμενο PlayStation θα τρέχει games που δεν θα κυκλοφορούν στο PS4.

Οι νέες αναφορές από δύο developers κάνουν λόγο για κυκλοφορία του PS5 έως το 2020, αλλά όπως αναφέρουν, αυτό μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Όσον αφορά τα devkits, αναφέρεται ότι ίσως κάποιες εταιρείες ανάπτυξης να έχουν στα χέρια τους μια πρώιμη έκδοσή τους η οποία έχει την μορφή ενός PC. Παρόλα αυτά, η Sony φέρεται να έχει ζητήσει απόλυτη μυστικότητα και μάλιστα, στα φημολογούμενα devkits δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι υπάλληλοι μιας εταιρείας ανάπτυξης αλλά ένα πολύ μικρό μέρος αυτών, με τα ίδια τα devkits να βρίσκονται κλειδωμένα μέσα σε συγκεκριμένα δωμάτια των εταιρειών.

Φήμη για επεξεργαστή AMD Ryzen] Σύμφωνα με το προφίλ του Simon Pilgrim, Principal Programmer της Sony, το PlayStation 5 θα διαθέτει επεξεργαστή AMD Ryzen μικροαρχιτεκτονικής znver1.

Ο Pilgrim έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο στους AMD znver1 με υποστήριξη LLVM και είναι προγραμματιστής στη Sony για μία δεκαετία. Η αποκάλυψη έγινε στο προφίλ του στο Linkedin.



πηγη



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !