Online Screen Recorder

Η Microsoft θα υποστηρίξει το Nearby Share σε Android και iOS συσκευές

0
Η αναβάθμιση του Απριλίου για τα Windows 10 έκανε διαθέσιμη τη λειτουργία Nearby Share, με την οποία οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από έναν προσωπικό υπολογιστή με Windows 10 σε άλλον. Πως θα σας φαινόταν κάτι τέτοιο να γινόταν από Android και iOS συσκευές;

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Nearby Share σε Android και iOS συσκευές, κάτι για το οποίο έγινε επίδειξη στα πλαίσια του Microsoft Build 2018 όπου το Huawei Mate 10 Pro απέστειλε σύνδεσμο ιστοσελίδας απευθείας σε προσωπικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows 10, ασύρματα.







Η επίδειξη που έγινε σχετικά με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, έγινε στα πλαίσια της ενσωμάτωσής του σε εφαρμογές μέσω της προσθήκης του Project Rome SDK σε Android και iOS εφαρμογές. Το Project Rome επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών όπως συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows, Android, iOS ακόμα και άλλες διαδικτυακές εφαρμογές.





Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί σύνδεση Bluetooth για να εντοπίσει τους προσωπικούς υπολογιστές και στη συνέχεια επιλέγει αυτόματα εαν θα αποστείλει το αρχείο που έχουμε επιλέξει είτε μέσω WiFi είτε μέσω Bluetooth, ανάλογα με το αν οι συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο ή όχι.





Η Microsoft δυστυχώς δεν ενημέρωσε το πότε θα γίνει διαθέσιμη η λειτουργία αυτή στην πλήρη της μορφή αλλά, προς το παρόν, έχουμε την επιβεβαίωση πως τουλάχιστον για τις Android συσκευές θα μπορεί μελλοντικά να γίνει και η αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή να γίνεται αποστολή αρχείων και από προσωπικό υπολογιστή σε Android smartphone, χωρίς καλώδια και χωρίς περιορισμούς.




Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !