Online Screen Recorder

iPhone X vs OnePlus 6: Η μάχη των benchmark

0
Το OnePlus 6 τα “βάζει” με το iPhone X και τα benchmarks παίρνουν φωτία. Το Appleinsider έκανε τις δοκιμές των δύο συσκευών στα γνωστά benchmark apps για να δούμε ποιό είναι το καλύτερο smartphone με τα αποτελέσματα αυτής της μάχης να είναι εντυπωσιακά.

Από τη μια πλευρά έχουμε το OnePlus 6 στην έκδοση των 8GB RAM και 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και τον Snapdragon 845 με τιμή 569 ευρώ, και στον αντίποδα το iPhone X με 3GB RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και τον A11 Bionic με τιμή στα 1200 ευρώ. Έχουμε στην ουσία δύο smartphone που είναι διαφορετικά στην τιμή αφού στην ουσία με κάτι παραπάνω από δύο OnePlus 6 καταφέρνουμε να αγοράσουμε ένα iPhone X, ενώ τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά να αποτελούν αυτά των ναυαρχίδων του 2018.

Όσον αφορά τα benchmark και το Geekbench 4, το iPhone X κερδίζει κατά κράτος το OnePlus 6 στο single-core test μιας και 4283 πόντους έναντι 2468, ενώ στο multi-core test, το OnePlus 6 πετυχαίνει 9099 πόντους έναντι 10589 του iPhone X, και είναι πρώτη φορά που Android smartphone πλησιάζει τόσο κοντά κάποιο iPhone στο συγκεκριμένο benchmark.






Στη συνέχεια οι συσκευές δοκιμάστηκαν στο AnTuTu όπου το OnePlus 6 ήταν καλύτερο με 30% περισσότερους πόντους, συγκεντρώνοντας 267.222 έναντι 208.749 του iPhone X, το οποίο ήταν καλύτερο στο HTML 5 test του AnTuTu με 37524 έναντι 34614 πόντων του OnePlus 6.





Συνεχίζοντας στο OpenGL Manhattan Offscreen test του GFXBench σε ανάλυση 1080p, το iPhone X απέδωσε 5463 frames τη στιγμή που το OnePlus 6 απέδωσε 4126 frames.



Τέλος, στο Octane 2.0 browser benchmark, το iPhone X λόγω των βελτιστοποιήσεων του Safari πέτυχε 33741 πόντους τη στιγμή που το OnePlus 6 κινήθηκε σε “ρηχά” νερά με 16725 πόντους.



Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στο OnePlus 6 το οποίο αν και πωλείται πιο κάτω από τη μισή τιμή του iPhone X, έδειξε τα “δόντια” του και κατάφερε να το πλησιάσει τόσο κοντά όσο κανένα άλλο δεν κατάφερε μέχρι σήμερα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αρκετά apps ξεκίνησαν να λειτουργούν αρκετά πιο γρήγορα από το iPhone X, από τη στιγμή δηλαδή που ο χρήστης κάνει tap στο εικονίδιο της εφαρμογής. Φυσικά το ότι ένα smartphone τα πήγε καλύτερα στα benchmark από κάποιο άλλο αποτελεί τη μισή αλήθεια μιας και η συνολική απόδοση της συσκευής και η καθημερινή εμπειρία χρήσης, είναι αυτό που κάνει ένα smartphone να ξεχωρίζει.

Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !