Online Screen Recorder

Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

0
Μια φωτογραφία εξαρτάται από τον εξοπλισμό, τις ικανότητες και την εμπειρία του φωτογράφου. Στην περίπτωση των Huawei P20 και Huawei P20 Pro όλα αυτά τα έχει αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε αποκλειστικά και μόνο στη φαντασία σας!

Ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονται οι κάμερες των smartphones είναι εντυπωσιακός. Η Huawei αποτελεί τον μόνο κατασκευαστή μέχρι σήμερα που κατόρθωσε να παρουσιάσει μία κάμερα με πλήθος νέων τεχνολογιών σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό αλλά και με τα δικά της προηγούμενα μοντέλα.




Σε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, το βάρος έχει δοθεί στις φωτογραφικές τους ικανότητες με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα τριπλή κάμερα του Huawei P20 Pro διαθέτει αισθητήρα μεγαλύτερο από εκείνους του ανταγωνισμού, φωτεινότερους αισθητήρες Summilux, σταθεροποίηση εικόνας που εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης και υβριδικό ζουμ 5x.




Τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης
Ας δούμε όμως ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης στη νέα σειρά P20 της Huawei.

Τα νέα smartphones, χάρη στην εντυπωσιακή επεξεργαστική τους ισχύ, είναι σε θέση να προσφέρουν προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) που ασχολείται αποκλειστικά με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η κάμερα στα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα 19 διαφορετικές σκηνές όπως ζώα (σκύλους, γάτες), ηλιοβασιλέματα, πυροτεχνήματα, φαγητό, αλλά και κείμενο σε έγγραφα σκαναρισμένα με το smartphone.

Αυτό που μπορούν να κάνουν μόνο οι επαγγελματίες, να προσαρμόσουν δηλαδή τις ρυθμίσεις μίας κάμερας βάσει σκηνής και φωτισμού μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, στα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, μπορεί πλέον να το κάνει ο καθένας! Οι φωτογραφίες σας δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των επαγγελματιών.




Εξαιρετικοί αισθητήρες

Ο αισθητήρας του Huawei P20 Pro είναι ανάλυσης 40 MP, έχοντας το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στην αγορά. Επιπρόσθετα, στην ανάλυση των 10 MP, το smartphone θα συνδυάσει τέσσερα φωτοευαίσθητα στοιχεία σε ένα, με μέγεθος που αγγίζει τα 2 μm, το μεγαλύτερο από αυτό οποιουδήποτε άλλου σε smartphone. Κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο αναλογεί σε ένα pixel της τελικής εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του αισθητήρα, τόσο περισσότερο φως περνά σε κάθε pixel. Και όπως όλοι γνωρίζουμε το φως είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη φωτογραφία.

Χάρη λοιπόν στο μεγαλύτερο μέγεθος pixels, επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας επιτρέπει επίσης τη χρήση μεγαλύτερου ISO, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη πιο καθαρές και ευκρινείς λήψεις. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός δεδομένων από τους δύο αισθητήρες ανάλυσης 20 και 40 MP, έχει ως αποτέλεσμα ευαισθησία επιπέδου ISO 102.400. Το Huawei P20 Pro αυτή τη στιγμή προσφέρει τη μεγαλύτερη ευαισθησία ISO της αγοράς.




Εντυπωσιακά φωτεινοί φακοί
Ο φακός είναι το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την ευκρίνεια και τη φωτεινότητα της εικόνας. Η Huawei σε αυτόν τον τομέα συνεργάζεται με τη Leica, έναν εμβληματικό κατασκευαστή οπτικών μερών. Το Huawei P20 Pro είναι εξοπλισμένο με τρεις ιδιαίτερα φωτεινούς φακούς, συμπεριλαμβανομένων δύο Summilux. Επίσης, το ευρύ διάφραγμα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Οι φωτογραφίες από μικρή απόσταση, όπως π.χ. τα πορτρέτα, έχουν ένα όμορφό και φυσικά θολό παρασκήνιο που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα, το λεγόμενο εφέ bokeh. Επιπρόσθετα, περισσότερο φως σημαίνει και μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα θολών λήψεων. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο των νέων μοντέλων της σειράς Huawei P.




Το μεγαλύτερο ζουμ σε smartphone
Η Huawei έρχεται να ανεβάσει τον πήχη στην οπτική μεγέθυνση της εικόνας από 2x άλλων μοντέλων, σε 5x με το υβριδικό ζουμ να επιτρέπει στον χρήστη να εστιάσει στο θέμα έως και πέντε φορές. Η νέα αυτή λειτουργία αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια διατηρώντας την ευκρίνεια ακόμα και των μικρότερων στοιχείων, όπως π.χ. κειμένων με μικρού μεγέθους γραμματοσειρές. Στην πράξη, αυτό καθιστά δυνατή την αιχμαλώτιση μακρινών αντικειμένων σε όλο τους το μεγαλείο.




Εκπληκτική σταθεροποίηση βίντεο

Η σταθεροποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα των λήψεων βίντεο. Ακόμα και η υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι αρκετές αν η λήψη μας βγει «κουνημένη». Αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei εξόπλισε τη ναυαρχίδα της, P20 Pro, με ένα εξαιρετικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο χρήστης είναι πλέον σε θέση να τραβά βίντεο χωρίς τρίποδο και να απολαμβάνει επαγγελματικής ποιότητας λήψεις που θα επιτύγχανε με χρήση ακριβότερου εξοπλισμού. Η Huawei του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τα δικά του βίντεο κλιπ και να απαθανατίσει εικόνες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς τρίποδα και gimbals, έχοντας μόνο το Huawei P20 Pro στην τσέπη του.

Το Huawei P20 Pro γράφει ιστορία στη mobile φωτογραφία.








πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !