Online Screen Recorder

GP Ισπανίας – Κατατακτήριες – 1-2 για τις Mercedes στη Βαρκελώνη!

0
O Lewis Hamilton πήρε την pole position του ισπανικού GP, με τον Βρετανό να επικρατεί έναντι του team-mate του, Valtteri Bottas, για μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η επίδοση του Hamilton αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας. Πίσω από τα δύο ασημί βέλη θα εκκινήσουν οι δύο Ferrari, με τον Vettel να μην μπορεί να διεκδικήσει την pole, αν και έδειξε το φαβορί στην έναρξη των κατατακτηρίων.

Η εξέλιξη των κατατακτηρίων

Q1

Στην πρώτη περίοδο, η Ferrari του Sebastian Vettel ήταν ταχύτερη, με τον Γερμανό να πετυχαίνει χρόνο 1:17.031, αφήνοντας κατά 4 περίπου δέκατα πίσω του τον Max Verstappen. Ακολούθησαν οι Raikkonen και Ricciardo, ενώ όλοι χρησιμοποίησαν τα supersofts της Pirelli. Στη μάχη για την πρόκριση στο Q2, οριακά πέρασαν οι Ocon και Vandoorne, ενώ εκτός έμειναν οι Hulkenberg, Ericsson, Sirotkin και Stroll. Ο Καναδός μάλιστα είχε και έξοδο στην τελευταία του προσπάθεια με τη λήξη των κατατακτηρίων, βγάζοντας τις κίτρινες σημαίες, ενώ και ο Sirotkin έδειχνε να δυσκολεύεται πολύ με τη συμπεριφορά της FW41. Δε συμμετείχε στο Q1 ο Hartley, καθώς το μονοθέσιό του δεν ήταν έτοιμο μετά τη σφοδρή έξοδο που είχε στο P3.

Q2

O Vettel ήταν και πάλι ταχύτερος (1:16.802), με τους Raikkonen, Bottas και Hamilton να τον ακολουθούν. Oι τέσσερις πρώτοι χωρίστηκαν από 3,5 δέκατα του δευτερολέπτου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα στην πρώτη δεκάδα που παίρνει την πρόκριση για τη μάχη της pole position βρέθηκαν και οι δύο Haas, o Sainz αλλά και για πρώτη φορά φέτος o Alonso. Αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Gasly, Ocon, Leclerc και Perez. Αρνητική λοιπόν η απόδοση για τις δύο Force India, ενώ ο πολύ καλός Leclerc δεν μπόρεσε να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά.

Q3

Ο Lewis Hamilton πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών (1:16.491) , με τον Βρετανό να είναι 3 και κάτι δέκατα μπροστά από τις δύο Red Bull που συμπλήρωναν την τριάδα. Οι δύο Ferrari δεν κατάφεραν να πετύχουν αντιπροσωπευτικούς γύρους, όντας πολύ αργές. Όταν έγινε η αλλαγή των ελαστικών, ο Hamilton βελτίωσε ακόμη περισσότερο και κλείδωσε την pole (1.16.173), ενώ μόλις 40 χιλιοστά πίσω του βρέθηκε ο team-mate του. Την τρίτη καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Vettel, σχεδόν δύο δέκατα πίσω από τον Hamilton, ενώ δίπλα στον Γερμανό θα εκκινήσει ο Raikkonen. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης οι δύο Red Bull με σχεδόν ίδιο χρόνο (!), ενώ οι Magnussen, Alonso, Sainz και Grosjean συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.











Πηγή



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !