Online Screen Recorder

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας εξοικονομήσει χρόνο σε Gmail και Google Photos

0
Σημαντικός θα είναι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης τόσο στο Gmail όσο και στο Google Photos, όπως αναφέρθηκε στο Google I/O 2018, με λειτουργίες οι οποίες θα βοηθήσουν τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο, μιας και οι διαδικασίες που θα μπορούν να γίνονται αυτόματα με τη χρήση του machine learning στις δημοφιλής πλατφόρμες της Google, θα φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο σύντομα και με μεγαλύτερη ποιότητα.

Όπως αναφέρθηκε στο χτεσινό Google I/O 2018, στο Gmail θα υπάρχει η λειτουργία Smart Compose, όπου μέσω AI και Machine Learning, θα προτείνει στο χρήστη φράσεις κατά τη διάρκεια της σύνταξης ενός email, για να το βοηθήσουν να το συμπληρώσει πιο γρήγορα ενώ πληκτρολογεί, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιό του για να συνθέσει το email που ο ίδιος επιθυμεί να στείλει.

Όσον αφορά το Google Photos, ο CEO της Google, Sundar Pichai, αναφέρει πως κάθε μέρα οι χρήστες προβάλλουν περίπου 5 δισ. φωτογραφίες μέσα στην εφαρμογή, και για αυτό το λόγο, η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τους χρήστες να επέμβουν στην επεξεργασία των φωτογραφιών τους με τη λειτουργία Suggested Actions. Το παράδειγμα που προβλήθηκε έδειχνε πως μέσα σε τρεις φωτογραφίες υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, με τη τεχνητή νοημοσύνη να προτείνει να στείλει αυτές τις τρεις φωτογραφίες στο πρόσωπο αυτό, με ένα tap στην εντολή που εμφανίζεται.






Στη συνέχεια, η AI δίνει τη δυνατότητα να διορθώσει αυτόματα τη φωτεινότητα σε μια σκοτεινή φωτογραφία αλλά και να μετατρέψει τη φωτογραφία ενός εγγράφου σε αρχείο pdf μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και αποτελεσματικά.




Έπειτα, το demo έδειξε πως μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να επέμβει σε άλλες δύο φωτογραφίες, ξεχωρίζοντας το παιδί που εμφανίζεται στη μια με το να μετατρέψει τα υπόλοιπα χρώματα σε ασπρόμαυρα αλλά και να μετατρέψει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία σε έγχρωμη, χωρίς ο χρήστης να κάνει κάποια άλλη κίνηση παρά μόνο να αποδεχθεί την πρόταση που θα του γίνει από την AI του smartphone που διαθέτει.










πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !