Online Screen Recorder

Νέα gestures και λειτουργίες του Android P λίγο πριν το Google I/O 2018

0
Λίγη ώρα έμεινε πριν την έναρξη του Google I/O 2018, την επίσημη ετήσια διάσκεψη των developers από τη Google, και “διέρρευσαν” φωτογραφίες μέσα από το Android P που θα παρουσιάσει η Google αποκαλύπτοντας νέα gestures και λειτουργίες για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Τα όσα ήρθαν πρόωρα στο φως παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και το αν αποδειχθούν αληθινά θα είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε σήμερα στην παρουσίαση της Google.

Οι νέες λειτουργίες που θα διαθέτει το Android P, φαίνεται πως είναι αρκετές και η πρώτη νέα προσθήκη στις ρυθμίσεις έχει να κάνει με τη λειτουργία “Swipe up on Home button”. Αυτή η ρύθμιση αφαιρεί το κουμπί με τις πρόσφατα ανοιγμένες εφαρμογές στα δεξιά και το αντικαθιστά το home button με ένα κουμπί οριζόντιου scroll. Έπειτα, το gesture swipe up επιτρέπει τη μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών και ένα δεύτερο swipe εμφανίζει όλες τις πρόσφατα ανοιγμένες εφαρμογές.

Στο μενού των πρόσφαρων εφαρμογών παρατηρούνται αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση των ενεργών εφαρμογών σε οριζόντια διάταξη, μια μεγάλη αλλαγή μιας και μέχρι σήμερα οι ενεργές εφαρμογές εμφανίζονταν σε κάθετη διάταξη. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τη λειτουργία “Prevent ringing” όπου πιθανόν έχουμε τη συντόμευση της λειτουργίας “Do not disturb” με το να κρατάμε πατημένα τα κουμπιά volume up και power on.

Τέλος, υπάρχει η νέα λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας με την ονομασία “Adaptive battery”, η οποία περιορίζει την κατανάλωση μπαταρίας για τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιούμε συχνά, κάτι το οποίο θα το “μαθαίνει” το λειτουργικό σύστημα από το πόσο συχνά χρησιμοποιούμε την κάθε εφαρμογή στο smartphone μας.

Τα συγκεκριμένα screenshot μπορεί να δείχνουν αληθοφανή αλλά μέχρι την επίσημη παρουσίαση του Android P από τη Google, δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το πότε και αν όλα αυτά θα γίνουν διαθέσιμα καθώς στους καταναλωτές.



















Πηγή



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !