Online Screen Recorder

Η Essential ακυρώνει το λανσάρισμα του επόμενου smartphone της

0
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της η Essential, δημιούργημα του Andy Rubin δημιουργού του Android, φαίνεται ότι είναι στα πρόθυρα να αλλάξει ιδιοκτήτη ενώ ακυρώνεται και το επόμενο Essential Phone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Andy Rubin προσέλαβε την Credit Suisse σαν σύμβουλο σε μία πιθανή πώληση η οποία ήδη φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον ενός ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Η startup του Andy Rubin λανσάρισε το πρώτο της smartphone, το Essential PH-1, πριν από ένα χρόνο δημιουργώντας αρχικά θετικές εντυπώσεις. Υποτίθεται ότι επρόκειτο για το ιδεώδες Android smartphone, με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας, χρήση προηγμένων υλικών όπως τιτάνιο και κεραμικά υλικά ενώ και το λειτουργικό του ήταν όπως ο Rubin είχε οραματιστεί το Android.

Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς η κάμερα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν στα ίδια επίπεδα με τον υπόλοιπο εξοπλισμό όπως επίσης και η οθόνη της συσκευής. Επιπλέον, αρκετοί αρχικοί χρήστες παραπονούνταν για την προβληματική ανταπόκριση της οθόνης αφής. Παράλληλα, προβλήματα ήρθαν και με τις εμπορικές επιδόσεις, ενδεικτικό είναι ότι ενώ η αρχική τιμή διάθεσης ήταν στα 700 δολάρια, σταδιακά η τιμή έπεσε στα 200 δολάρια. Το Bloomberg στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Essential σε λιγότερο από ένα χρόνο μπόρεσε να πουλήσει μόλις 150.000 συσκευές.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συζητήσεις πώλησης αφορούν το σύνολο της εταιρείας, περιλαμβάνει δηλαδή και τις ευρεσιτεχνίες, τον τομέα smartphones (PH-1), μία επερχόμενη έξυπνη οικιακή συσκευή-ηχείο και ένα αξεσουάρ κάμερας. Τα σχέδια για το λανσάρισμα του PH-2 φαίνεται να έχουν μείνει στο συρτάρι με τους περισσότερους μηχανικούς και σχεδιαστές να ασχολούνται με μελλοντικά προϊόντα για το «έξυπνο» σπίτι.

Βέβαια, το θέμα με το Essential Phone δεν έχει ακυρωθεί οριστικά καθώς το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο απλά να αλλάξει κατασκευαστή, να αφήσει πίσω της δηλαδή την Foxconn, εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του αρχικού Essential Phone.

Στον απόηχο του εν λόγω δημοσιεύματος ο Andy Rubin προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Twitter στην οποία εμμέσως επιβεβαιώνει την ακύρωση του PH-2 αλλά δεν σχολιάζει καν το θέμα της πώλησης της Essential. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πάντα έχουμε πολλαπλά προϊόντα σε φάση ανάπτυξης, συγχρόνως, και κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε κάποια από αυτά προς όφελος κάποιων που θεωρούμε ότι θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία. Καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειές μας για το μέλλον μας, σε προϊόντα που αλλάζουν το παιχνίδι και τα οποία περιλαμβάνουν φορητά και οικιακά προϊόντα».








πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !