Online Screen Recorder

Detective Pikachu Review

0
Μερικές φορές φαντάζομαι εκεί στις μεγάλες εταιρίες, πρέπει να βαριούνται πάρα πολύ. Ειδάλλως δεν εξηγούνται μερικές περίεργες ιδέες που έχουν. Είναι σαν να τους βλέπω σε μια αίθουσα συνεδριάσεων με τις γραβάτες λυμένες, χαρτιά με γραφήματα σκόρπια πάνω στο τραπέζι και με μπύρες στο χέρι να λένε ανέκδοτα με ηλίθια λογοπαίγνια. Κάπως έτσι θα δικαιολογούσα την δημιουργία του Detective Pikachu για το 3DS, μιας τόσο περίεργης ιδέας που σε κάνει να νιώθεις αμήχανα από την πρώτη στιγμή, παρά την εξαιρετική παρουσίαση και την αξιόλογη ιστορία μυστηρίου που έχει να πει.

Η ιστορία του Detective Pikachu έχει ως κεντρικό χαρακτήρα τον Tim, του οποίο ο πατέρας είναι ντετέκτιβ στη Ryme City και εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Με ευκαιρία την αρχή της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο της Ryme, ο Tim ξεκινάει την αναζήτηση του πατέρα του. Για καλή του τύχη, πέφτει πάνω στον συνεργάτη του πατέρα του που είναι έναν... Pikachu. Το οποίο μιλάει με φωνή νταλικέρη, είναι εθισμένο στον καφέ, φλερτάρει απροκάλυπτα με τα θυλικά pokemon και όταν το απαιτεί περίσταση, πετάει κοφτερές ατάκες. Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο Pikachu είναι ότι δεν θυμάται τα τελευταία γεγονότα πριν χαθεί ο πατέρας του Tim. Οπότε μην έχοντας άλλες επιλογές, συνεργάζεται μαζί του για να βρουν μαζί την άκρη του νήματος.

Το Detective Pikachu ξεκινάει απλά, συστήνοντάς σας τους κύριους χαρακτήρες και τους βασικούς μηχανισμούς gameplay. Τα χαρακτηριστικά από adventure του DS είναι αρκετά έντονα στο παιχνίδι. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία όπως στο Phoenix Wright, μικρούς γρίφους και ομιλίες με ανθρώπους όπως στο Hotel Dusk κτλ. Οπότε η δουλειά σας είναι να μιλάτε σε άλλους χαρακτήρες, να τσεκάρετε αντικείμενα, να μαζεύετε πληροφορίες τις οποίες καταγράφει σε τετράδιο ο Tim. Η δυναμική μεταξύ Pikachu και Tim είναι η πηγή πολλών ενδιαφέροντων διαλόγων, από το πώς τους βλέπουν οι άλλοι χαρακτήρες, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Tim μπορεί να καταλάβει τον Pikachu και αντίστροφα, μέχρι αστεία όπως οι συμβουλές του Pikachu για καλύτερο καφέ. Πρόκειται για ένα πολύ καλό δίδυμο. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ διαφορετικοί. Ο Pikachu έχει την συμπεριφορά ενός πολύ δύσκολου μεσήλικα, ενώ ο Tim είναι πολύ πιο ευγενική φυσιογνωμία, πράγμα που δημιουργεί αρκετές ενδιαφέρουσες καταστάσεις.




Είναι μικρός, κίτρινος και με περίεργο χαρακτήρα.

Το σύστημα του παιχνιδιού είναι αρκετά απλό: χειρίζεστε τον Tim με το circle pad και μιλάτε σε όσους χρειάζεται με το A. Τα υπόλοιπα γίνονται στην οθόνη αφής. Επιλέγετε ερωτήσεις για όσους μιλάτε, ενώ το τετράδιο του Tim χωρίζεται σε case list και case notes. Στο case list υπάρχουν λεπτομέρειες για τα άτομα και τα pokemon με τα οποία έχετε μιλήσει, καθώς και σημαντικές πληροφορίες. Στο case notes κάνετε την ντεντεκτιβική δουλειά να βάλετε όλα τα δεδομένα στη θέση τους με την μορφή παζλ, όπου τραβάτε τα στοιχεία που νομίζετε ότι είναι σωστά στις σωστές θέσεις, παίρνοντας έτσι τις σωστές πληροφορίες για το προς τα πού θα κινηθείτε. Τέλος, υπάρχει ένα χρήσιμο log όπου μπορείτε να δείτε όλους τους διαλόγους μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι, καθώς και τα Pikachu prompts που αντιπροσωπεύονται από τη φιγούρα του Pikachu στην οθόνη αφής και όταν τα πατήσετε τη στιγμή που ο Pikachu θέλει κάτι να σας πει, ακολουθεί μια σκηνή ή απλά σας δίνει λίγες πληροφορίες. Ευτυχώς τα Pikachu prompts είναι προαιρετικά και μπορείτε να τα αποφύγετε πλήρως.

Αυτό που δεν μπορείτε να αποφύγετε είναι τα δύο μεγάλα προβλήματα που κρατάνε το παιχνίδι πίσω. Το ένα είναι η διάρκειά του και το άλλο η ευκολία του. Η διάρκεια του παιχνιδιού δεν ξεπερνά τις 10 ώρες συνολικά. Σίγουρα δεν βλέπετε τα πάντα στo πρώτο playthrough αλλά δεν είναι σαν τα παιχνίδια της Telltale που έχουν διαφορετικά τέλη αν κάνετε κάποια διαφορετική επιλογή. Οπότε αν δεν σας χαρακτηρίζει η τελειομανία στο πώς παίζετε τα παιχνίδια σας, πιθανότατα να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά.

Η όλη διαδικασία γενικά είναι πανεύκολη. Δεν υπάρχει τρόπος να χάσετε κάποια σημαντική πληροφορία και τις αποκτάτε με τον τρόπο που το παιχνίδι καθοδηγεί τις περισσότερες φορές. Οπότε αν βρείτε κάποιο αντικείμενο που την δεδομένη στιγμή σας φαίνεται άσχετο, μπορεί να είναι χρήσιμο αργότερα. Το θέμα είναι ότι οι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Επίσης, δεν υπάρχει καμία τιμωρία αν κάνετε κάτι λάθος. Απλά, ξαναδοκιμάζετε. Ακόμα και στα quick time events που υπάρχουν διάσπαρτα στο παιχνίδι, αν δεν τα καταφέρετε έχετε απλά ένα διαφορετικό cutscene και όλα συνεχίζουν χωρίς κάποια αλλαγή. Οπότε οι λύσεις είναι μοναδικές σε κάθε περίπτωση, χωρίς καθόλου χώρο για πειραματισμό. Δεδομένου ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά δεν είναι και καθόλου δημιουργικό για τους νεότερους παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν λίγη παραπάνω ελευθερία.




Όχι, δεν θα κάνει volt tackle. Δεν θα γίνει καν μάχη!

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, μιλάμε για ένα παιχνίδι του 3DS με ότι συνεπάγεται αυτό. Ξέρουμε πλέον τί μπορεί και τί δεν μπορεί να κάνει το φορητό. Το παιχνίδι είναι σε γενικές γραμμές όμορφο, με αξιοπρεπέστατη παρουσίαση, που ενώ είναι αρκετά καρτουνίστικη, διαφέρει εντελώς από αυτή των κλασικών τίτλων Pokemon. Τόσο που κάνει τη συμβίωση ανθρώπων και pokemon σε μια ανθρώπινη μεγαλούπολη να μην φαίνεται και πολύ περίεργη. Δυστυχώς το 3D δεν υποστηρίζεται, οπότε αν παίζετε σε 2DS ούτως ή άλλως δεν χάνετε κάτι. Ο ήχος προσφέρει μερικά ατμοσφαιρικά μουσικά κομμάτια, αλλά τίποτα τρομερό που θα σας μείνει. Ίσως παρατηρήσετε μερικά αρκετά οικεία μουσικά μοτίβα αν είστε φανατικοί των Pokemon. Την παράσταση κλέβουν οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες, κάνοντας σε γενικές γραμμές αρκετά καλή δουλειά. Ο Detective Pikachu είναι αυτός που ξεχωρίζει περισσότερο, καθώς αποτελεί τον πλέον χαρακτηριστικό ρόλο. Η φωνή του είναι τόσο περίεργο να βγαίνει από ένα Pikachu που αυτό είναι από μόνο του κωμικό. Παρόλα αυτά, ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει κάνει αρκετά καλή δουλειά. Ο Tim και οι υπόλοιποι χαρακτήρες ακολουθούν τα ίδια υψηλά στάνταρ και μάλιστα τα pokemon δεν βγάζουν 8-bit τσιρίδες πια αλλά στην ουσία λένε το όνομά τους.

Το Detective Pikachu είναι μια περίεργη αλλά καλά υλοποιημένη ιδέα. Ναι, δεν παίρνει αρκετά ρίσκα που ίσως θα το έκαναν πολύ καλύτερο, όμως προσφέρει στιγμές που σας κάνουν να χαμογελάσετε μόνο και μόνο λόγω του πόσο περίεργες είναι. Δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα παιχνίδια του 3DS, όμως σίγουρα είναι μια αρκετά ξεχωριστή προσθήκη στη βιβλιοθήκη του φορητού αλλά και στη σειρά Pokemon. Αν ψάχνετε μια διαφορετική περιπέτεια Pokemon, θα τη βρείτε στο Detective Pikachu.



  • Ωραία ιστορία
  • Όμορφα γραφικά
  • Περίεργη αλλά έξυπνη ιδέα
  • Ο Detective Pikachu και οι ατάκες του
  • Μικρό
  • Πανεύκολο
  • Αδιάφορη μουσική
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DS
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Creatures
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Action-adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://detectivepikachu.pokemon.com/en-us/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:23/3/2018


πηγη


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !